Η Hasbro ανακάμπτει και κερδίζει τις αγορές

Η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για την Hasbro, αφού το λουκέτο στα Toys R’ Us ήταν ένα πολύ δυνατό πλήγμα για τις πωλήσεις της εταιρείας. Το Toys R’ Us αποτελούσε το 10% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και η απώλεια του έφερε μεγάλους κλυδωνισμούς και απώλεια στήριξης. 

Όμως παρά το αρκετά δύσκολο πρώτο τρίμηνο, τα αποτελέσματα του δεύτερου δείχνουν μια εντυπωσιακή ανάκαμψη της εταιρείας, αφού η πτώση των εσόδων ήταν μόλις στο 7%, σχεδόν το μισό από το  προβλεπόμενο, και επιπλέον, ανέφερε κέρδη που ήταν κατά 65% υψηλότερα από τα αναμενόμενα. Αυτό οφείλεται σε “ζεστά” μετρητά που προήλθαν από το τμήμα ψυχαγωγίας και αδειοδότησης της Hasbro – όπου συνεργάζεται με τη Disney και τη Marvel – και τις πωλήσεις από μερικά από τα κλασσικά της παιχνίδια, όπως η Monopoly.

Οι εξελίξεις αυτές με την σειρά του ενθουσίασαν τους επενδυτές της εταιρείας, οι οποίοι εκτίμησαν τις προσπάθειες της να ανοίξει την αγορά μετά την απώλεια του Toys R’ Us και έσπρωξαν την μετοχή της εταιρείας σε ένα εντυπωσιακό +13%. 

Η περίοδος αυτή είναι ιδανική για την Hasbro προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την περίοδο των γιορτών, επαρκεί για να οργανώσει και να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της, προσθέτοντας νέες συνεργασίες, που θα επιτρέψουν στην αντιστάθμιση της απώλειας από το Toys R’ Us. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ