To ΤΧΣ ορίζει τον νέο CEO της Εθνικής Τράπεζας

Συνεδριάζει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα της εκλογής του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας. Αν και ακόμα δεν έχει οριστεί το όνομα του διαδόχου, οι υποψήφιοι είναι δύο, με τον ένα να προέρχεται μέσα από την τράπεζα και τον άλλο έξω από αυτήν. 

Από την συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα προκύψει η τελική πρόταση προς το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας, το οποίο στην συνέχεια να πάρει μία απόφαση που θα τη θέση προς ψήφιση στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας, η οποία είναι ορισμένη για τις 27 Ιουλίου. 

Η Γενική Συνέλευση θα επικυρώσει μέσω ψήφου την επιλογή της διοίκησης της τράπεζας, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη Γενική Συνέλευση στις 8 Αυγούστου, καθώς περιλαμβάνει και αύξηση κεφαλαίου και split. Ο ρόλος του ΤΧΣ θεωρείται σημαντικός και κομβικός για την λειτουργία της τράπεζας καθώς το ποσοστό του σε αυτή ξεπερνάει το 40%, καθιστώντας το βασικό της μέτοχο. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εξελίξεις η απόφαση για τον διορισμό νέου Διευθύνοντα Συμβούλου δεν είναι εύκολη ούτε έχει την ομόφωνη συμφωνία των μελών, γι αυτό και έχει καθυστερήσει η επιλογή η οποία δεν έγινε ούτε στην συνεδρίαση της Παρασκευής όπως αναμενόταν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ