Το Singularity έρχεται στην Αθήνα στις 19-20 Νοεμβρίου

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, διαδίκτυο των πραγμάτων, ενέργεια και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Singularity Greece Summit που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 και 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στις 11 Ιουλίου, η Νίκη Συροπούλου ιδρύτρια του ΤedxAcademy, και του SingularityGreece, παρουσίασε στο Μουσείο Μπενάκη το περιεχόμενο και τους ομιλητές του Singularity Summit, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που θέτουν για ανάπτυξη και ευημερία.

Πριν από μερικά χρόνια, στο ερευνητικό κέντρο της NASA και στη Silicon Valley, ο Peter Diamandis και ο Ray Kurzweil ίδρυσαν το Singularity University, με στόχο να εκπαιδεύσουν τους μελλοντικούς ηγέτες σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία.

Φέτος, αυτή η παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και καινοτόμων δράσεων του Singularity University, έρχεται στην Ελλάδα, με το Singularity Summit. Πρόκειται για ένα διήμερο με ομιλίες, workshops και καινοτόμες στρατηγικές.

Δώδεκα παγκόσμιου βεληνεκούς ομιλητές, όπως:
• Peter Diamandis (Chairman and Ceo of the X Prize Foundation – Co-Founder & Executive Chairman of Singularity University)
• Ramez Naam (Co-Chair, Energy & Environment at Singularity University)
• Vivienne Ming (SU Faculty- Cognitive-Neuroscience)
• Dr. Divya Chander (SU Faculty – Neuroscience, Medicine)
• Larry Keeley (President-Co-Founder Doblin Group – Managing Director Deloitte Consulting LLP)
• Stefano Gastaut (Director Internet of Things, Vodafone Group)
• Jyotika Virmani (Senior Director Planet & Environment, X Prize)
• Tomas Björkman (Applied Philosopher & Social Entrepreneur)

Οι εν λόγω ομιλητές θα μοιραστούν τις απόψεις και τις ιδέες τους, θα αναλύσουν σε βάθος τις εξελίξεις και θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας και θα τον οδηγήσουν με σταθερά βήματα σε ένα καλύτερο μέλλον.

SingularityU Greece Summit 2

Στόχος του Singularity Greece Summit, είναι να αποτελέσει ένα ετήσιο σημείο αναφοράς καινοτόμων και πρωτοποριακών μυαλών και να λειτουργήσει ως καταλύτης εξέλιξης και καινοτομίας, αλλά και σημείο καμπής για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των start-ups και κάθε μορφής καινοτόμων ιδεών.

Τη μοναδική αυτή προσπάθεια στηρίζουν σημαντικοί οργανισμοί της χώρας, όπως η Deloitte, η Vodafone, η Alpha Bank, η Raycap και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

H Nίκη Συροπούλου, Director του Singularity Summit, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να μπει στην νέα εποχή και να αναπτύξει μια νοοτροπία καινοτομίας, ώστε να διαγράψει μια αναπτυξιακή πορεία στο μέλλον».

Ο Peter Diamandis, έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω videolink από τη Silicon Valley, αναφέροντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δυναμικό βηματισμό ώστε να ξαναμπεί στο χάρτη της παγκόσμιας καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Θα χαρώ να σας δω όλους τον Νοέμβριο στο Singularity Summit στην Αθήνα ώστε να δημιουργήσουμε θετική επίδραση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και παγκόσμια».

Ο Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών ‘Δημόκριτος’ δήλωσε: «Στον Δημόκριτο αγκαλιάζουμε κυριολεκτικά τις εκθετικές τεχνολογίες. Στα εργαστήρια μας δημιουργούμε νέα γνώση, ενώ παράλληλα οι εταιρείες στο τεχνολογικό μας πάρκο παράγουν παγκόσμιες καινοτομίες. Σ’ αυτό το δυναμικό οικοσύστημα, η συνεργασία με το Singularity University Athens φέρνει ενέργεια και έμπνευση. Πιστεύουμε ότι το Singularity Summit, με τις μοναδικές του εκδηλώσεις, θα δράσει ως καταλύτης για την προετοιμασία της ελληνικής κοινωνίας προς την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που φέρνει το άμεσο μέλλον».

Ο Χάρης Μπρουμίδης, CEO της Vodafone υπογράμμισε: «Οι τεχνολογικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και ανατρεπτικές σε κάθε τομέα της ζωής μας. Στη Vodafone, είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τον θετικό ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνολογία στη βελτίωση της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται είναι σημαντικές. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που υποστηρίζουμε τη διοργάνωση του Singularity Summit στην Αθήνα και πιστεύουμε στο ρόλο που μπορεί να αναλάβει για την συνεργασία της επιχειρηματικής και της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας των πολιτών με στόχο τη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο».

Τέλος, ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank, ανέφερε: «Η Alpha Bank με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει το SingularityUGreece Summit, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική σκέψη και να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley. Η Τράπεζα, ως ένας εκ των βασικών αρωγών της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επιδιώκει μέσω στοχευμένων ενεργειών, τη στήριξη της καινοτομίας. Για εμάς δεν πρόκειται απλώς για μία επιπλέον πρωτοβουλία εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης, αλλά για μία συνειδητή διαδικασία προσαρμογής, μέσω συμμετοχής σε δίκτυα γνώσεων και πληροφοριών».

Η Deloitte Platinum Global Partner του SingularityU Greece Summit

Η Deloitte Ελλάδος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας με το Singularity University, ανακοινώνει τη συνεργασία της, ως Platinum Global Partner, με το SingularityU Greece Summit, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Deloitte με το Singularity University, εκπαιδευτικό ίδρυμα της Silicon Valley, αποτελεί έναν ακόμα τρόπο συμβολής της εταιρείας στην εύρεση και ανάδειξη καινοτομιών, μέσα από νέες τεχνολογίες, ικανές να συμβάλουν στη δημιουργία υπηρεσιών που θα προσφέρουν λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία. Το Singularity University αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και επιχειρηματικών δράσεων που εξοικειώνει την κοινωνία με τη ραγδαία εξέλιξη και επίδραση της τεχνολογίας.

Το SingularityU Greece Summit 2018 θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν νέες ιδέες που αναμένεται να αναδιαμορφώσουν την καθημερινότητά μας στο άμεσο μέλλον, να παρακολουθήσουν ομιλητές παγκόσμιας εμβέλειας να συζητούν για τη σημασία της καινοτομίας και των εκθετικών τεχνολογιών, καθώς και να γνωριστούν με επιχειρηματίες που δημιουργούν τις τάσεις του μέλλοντος.

O Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Στη Deloitte γνωρίζουμε καλά ότι η καινοτομία ξεκινάει έχοντας οραματιστεί το μέλλον και ως Platinum Global Partner του Singularity θα είμαστε μαζί για να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και την ελληνική κοινωνία να υιοθετήσουν το πνεύμα της καινοτομίας και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες των νέων τεχνολογιών».

Στο επερχόμενο SingularityU Greece Summit, ένας από τους ομιλητές για την Deloitte θα είναι ο Larry Keeley, President & Co-Founder στο Doblin Group και Managing Director της Deloitte Consulting. Ο Larry Keeley εργάστηκε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες ως επιστήμονας καινοτομίας, έχοντας διδάξει χιλιάδες μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές για τη σημασία της καινοτομίας. Αποτελεί έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο δάσκαλο, ομιλητή, συγγραφέα και στοχαστή, ο οποίος υπερασπίζεται ένθερμα το συνδυασμό του στρατηγικού σχεδιασμού και της επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ