Wells Fargo: Μείωση κερδών στο δεύτερο τρίμηνο

Μείωση εσόδων και κερδών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Wells Fargo, που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα και από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ειδικότερα, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 98 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα προ φόρων κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,08 δολάρια ανά μετοχή, χαμηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 1,12 δολάρια ανά μετοχή.

Η τράπεζα, σύμφωνα με το CNBC, υφίσταται πιέσεις εδώ και αρκετά τρίμηνα εν μέσω ελέγχων για τις πρακτικές πώλησης που ακολουθεί. Το σκάνδαλο ξέσπασε πριν από δύο χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι υπάλληλοι της λιανικής τραπεζικής είχαν δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς σε ονόματα πελατών προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους πωλήσεων. Ανάλογα προβλήματα αποκαλύφθηκαν αργότερα και σε άλλους τομείς, όπως στις δανειοδοτήσεις αυτοκινήτων και στα στεγαστικά δάνεια.

Σε αντίθεση, πάντως, με τη Wells Fargo, τόσο η JPMorgan όσο και η Citigroup εμφάνισαν σημαντική αύξηση των κερδών τους κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας και οι δύο τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ