Η “κόντρα” Comcast – Fox εκτινάσσει τη μετοχή του Sky

Σε υψηλό 18 ετών αναρριχήθηκαν οι μετοχές του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η διατλαντική μάχη για την εξαγορά του θα συνεχιστεί, μετά την νέα προσφορά ύψους 34 δισ. δολαρίων της Comcast που ξεπέρασε την προσφορά του Ρούμπερτ Μέρντοχ που έγινε λίγες ώρες νωρίτερα, όπως έγραψε το EMEA.gr.

Η Comcast, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προσφέρει 14,75 λίρες ανά μετοχή του Sky, κίνηση που πραγματοποιήθηκε μόλις 16 ώρες μετά την προσφορά της 21st Century Fox του Μέρντοχ για 14 λίρες ανά μετοχή.

Η ταχύτατη αντίδραση του Μπράιν Ρόμπερτς της Comcast δείχνει ότι η τελευταία είανι αποφασισμένη να αγοράσει το βρετανικό συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο μεταδίδει σε 23 εκατ. νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη.

Η τιμή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή του Sky ανήλθε στις 15,41 λίρες το πρωί της Πέμπτης για να διαμορφωθεί στις 15,34 λίρες στη συνέχεια, με την αποτίμηση της εταιρείας να φτάνει τα 26,4 δισ. λίρες ή 35 δισ. δολάρια, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι οι δύο διεκδικητές του τηλεοπτικού δικτύου θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το «χέρι στην τσέπη» για να εξασφαλίσουν τη νίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ