Η TokenPay αγόρασε το 10% της γερμανικής WEG Bank και το έκανε δώρο στο Litecoin!

Μπορεί η αποκεντρωμένη διοίκηση να είναι ένα μεγάλο “ατού” στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που το βοήθησε να εξαπλωθεί, όμως προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στο στόχαστρο των μεγάλων θεσμικών επενδυτών, θα πρέπει να αποκτήσουν την σταθερότητα των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Και δεν υπάρχει πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος από το εξαγοράσουν μια κανονική τράπεζα:

Αυτό σκέφτηκαν και η TokenPay με το Litecoin Foundation και η είδηση πως εξαγόρασαν το 10% της  Γερμανικής τράπεζας WEG Bank AG με προοπτική για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της,  να μην αποτελεί μεγάλη έκπληξη. 

Πιο συγκεκριμένα το TokenPay εξαγόρασε το 9,9% της WEG Bank AG το οποίο στην συνέχεια παραχώρησε στο Litecoin Foundation, σε αντάλλαγμα για την παροχή λύσεων Blockchain από το Litecoin, μαζί με τις υπηρεσίες εμπορίου και την τεχνογνωσία στα Logistics του κρυπτονομίσματος προς όφελος των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της TokenPay.

Στην ουσία, το Litecoin θα δώσει στην TokenPay τεχνογνωσία “υψηλού επιπέδου” για να βοηθήσει στην κρυπτογράφηση των υπηρεσιών της και σε αντάλλαγμα η TokenPay θα παραχωρήσει στο Litecoin το μερίδιο της στην τράπεζα. 

Το Litecoin Foundation, θα παράσχει επίσης πληροφορίες για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων TokenSuisse της TokenPay, την πλατφόρμα WEG Bank FinTech και μια μηχανή συναλλαγών TokenPay με πολλαπλές υπογραφές, σχεδιασμένη για την επεξεργασία γρήγορων και ασφαλών πληρωμών ηλεκτρονικού εμπορίου κρυπτονομισμάτων για τους εμπόρους.

H TokenPay έχει επίσης μια μακρά συνεργασία με το κρυπτονόμισμα Verge, και στα άμεσα σχέδια της είναι να εκδώσει χρεωστική κάρτα σε Verge στο άμεσο μέλλον, βάζοντας τα κρυπτονομίσματα στην καθημερινότητα όλων των πελατών της τράπεζας, ανοίγοντας τον δρόμο για την εμπορική και μαζική καταναλωτική διείσδυση του κρυπτονομίσματος στην αγορά.

Σχολιάζοντας την συμφωνία, ο ιδρυτής του Litecoin Charlie Lee,  δήλωσε: “Αυτή η συνεργασία είναι ένα τεράστιο win-win τόσο για το Litecoin όσο και για το  Tokenpay. Προσβλέπω στην ενσωμάτωση της Litecoin στην WEG Bank AG και σε όλες τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει, για να είναι απλός ο καθένας να αγοράσει και να χρησιμοποιήσει το Litecoin. Είμαι επίσης ενθουσιασμένος για την υποστήριξη της Litecoin στην αποκεντρωμένη ανταλλαγή του eFin της TokenPay”. 

Ο Matthias von Hauff, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της WEG Bank, πρόσθεσε ότι αν και η συνεργασία με τους Litecoin και Tokenpay μπορεί να φανεί απροσδόκητη για ό, τι χαρακτήρισε ως “πολύ συντηρητικό θεσμό“, η τράπεζα πιστεύει ακράδαντα ότι “το μέλλον των τραπεζών θα κάνει την υιοθέτηση τέτοιων σύγχρονων μεθόδων πληρωμής αναπόφευκτη.”. 

H TokenPay όμως δεν σταματάει εδώ, αφού σκοπεύει να κινηθεί για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της WEG Bank και περιμένει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας. Ο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας δήλωσε ότι πιστεύει ότι η συνεργασία μεταξύ του TokenPay, του Litecoin και του WEG θα γεφυρώσει το κενό μεταξύ του παλαιού και του νέου κόσμου δημιουργώντας “μια απτή πραγματικότητα”. 

Επενδυτικές κινήσεις σαν αυτή που έγινε από την TokenPay και το Litecoin μπορεί να φαίνονται “απροσδόκητες“, όμως όπως υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές και αρχίζουν να ενστερνίζονται πολλά κρυπτονομίσματα, είναι ο μοναδικός δρόμος για την καθιέρωση τους στην αγορά.

Το μέχρι τώρα συγκριτικό πλεονέκτημα των κρυπτονομισμάτων, η αποκεντρωμένη διοίκηση, μπορεί να είναι καλή για να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τα κεφάλαια των μικροεπενδυτών, όμως αποδεικνύεται “Αχίλλειος Πτέρνα” στην προσπάθεια τους να μπουν στις μεγάλες αγορές. Οι στρατηγικοί επενδυτές επιδιώκουν την σιγουριά, την ηρεμία και το ασφαλές περιβάλλον των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ο μοναδικός τρόπος για το fintech και τα κρυπτονομίσματα να το καταφέρουν θα είναι να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ