H Nissan παραδέχεται παραποίηση μετρήσεων στην Ιαπωνική αγορά

Φαίνεται πως το σκάνδαλο των μετρήσεων των εκπομπών καυσαερίων δεν έχει τελειώσει ακόμα και όσο προχωράει αποκαλύπτει και νέες εταιρείες οι οποίες είχαν παραποιήσει τα στοιχεία τους. Η Nissan ανακοίνωσε μόνη της πως οι μετρήσεις κατανάλωσης και εκπομπών καυσαερίων των Ιαπωνικών της εργοστασίων είχαν ηθελημένα παραποιηθεί από την εταιρεία, σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει τις εντυπώσεις που θα προκαλούσε μια ανεξάρτητη έρευνα η οποία ήταν στα σκαριά. 

Η εταιρεία δεν δήλωσε πόσα αυτοκίνητα επηρεάστηκαν από τις μετρήσεις αυτές, οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια εθελοντικών δοκιμών όλων των τμημάτων των δραστηριοτήτων της Nissan που πραγματοποιήθηκαν μετά από το σκάνδαλο του περασμένου έτους. Η εταιρεία δήλωσε πως οι δοκιμές και οι μετρήσεις “έχουν αποκλίνει από το προδιαγραφόμενο περιβάλλον δοκιμών”, όμως πρόσθεσε πως όλα τα αποτελέσματα είναι εντός ορίων. 

Η ανακοίνωση από την μεριά της Nissan έγινε μετά το κλείσιμο της αγοράς του Τόκιο, όμως και μόνο η γνωστοποίηση της πρόθεσης της ανακοίνωσης κατα την διάρκεια της συνεδρίασης, ήταν αρκετή για να ρίξει την μετοχή της εταιρείας κατά 4,56%. Η Nissan είπε ότι είχε επανελέξει τα “αξιόπιστα” δεδομένα και επιβεβαίωσε ότι όλα τα οχήματα, εκτός από το GT-R, είχαν εκπληρώσει τα ιαπωνικά πρότυπα ασφαλείας.

Δεν προσέφερε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το GT-R, το οποίο η εταιρία περιγράφει στην ιστοσελίδα της ως σπορ αυτοκίνητο υψηλής απόδοσης.

“Η Nissan έχει επίσης επαληθεύσει τα στοιχεία καταγραφής για να επιβεβαιώσει ότι όλα τα μοντέλα που υπόκεινται σε δοκιμές δειγματοληψίας εγγυώνται τις προδιαγραφές του καταλόγου Nissan για οικονομία καυσίμου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σφάλματα στα στοιχεία οικονομίας καυσίμου που αποκαλύπτει η Nissan”.

Τον Οκτώβριο, η Nissan αναγκάστηκε να ανακαλέσει περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα μετά την αποκάλυψη πως ανειδίκευτο προσωπικό είχε διενεργήσει τελικούς ελέγχους σε ορισμένα οχήματα που προορίζονταν για την εγχώρια αγορά προτού αποσταλούν στους αντιπροσώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ