Επιστροφή στην κανονικότητα για τις ελληνικές τράπεζες!

“Οι τράπεζες επιστρέφουν στην κανονικότητα”. Αυτό είναι το μήνυμα που εισέπραττε όποιος βρέθηκε στο τραπεζικό φόρουμ της ΕΕΔΕ, που αποτελεί πλέον θεσμό για το τραπεζικό σύστημα και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λεχθεί ότι επιλύθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η πολυετής κρίση, με μεγαλύτερο εκείνο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά για πρώτη φορά μετά από χρόνια, μπορούν να συζητούν και να επικεντρώνουν την προσοχή τους και σε άλλα θέματα όπως οι τεχνολογικές αλλαγές, οι νέες χρηματοδοτήσεις, η αναδιάρθρωση των δικτύων κ.λπ.

“Είναι άλλωστε το πρώτο καλοκαίρι μετά από πολλά χρόνια πουν δεν θα έχουμε προετοιμασία για τεστ αντοχής, ανακεφαλαιοποιήσεις, ελέγχους κ.λπ.”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει την διατήρηση των θετικών ρυθμών της οικονομίας και την πίστη τήρηση των μεταρρυθμίσεων, επισήμαναν τα τραπεζικά στελέχη, τόσο σε δημόσιες τοποθετήσεις όσο και σε κατ’ ίδιαν συζητήσεις που έχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ