Ryanair: Αύξηση 7% στην επιβατική κίνηση του Ιουνίου

Αύξηση κατά 7% σημείωσε η επιβατική κίνηση της Ryanair τον Ιούνιο, φτάνοντας τα 12,6 εκατ. επιβάτες, με την πληρότητα να παραμένει σταθερή αγγίζοντας το 96%.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και οι ελλείψεις προσωπικού προκάλεσαν πάνω από 1.100 ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούνιο σε σύγκριση με τις 41 ακυρώσεις τον Ιούνιο του 2017.

Ανάλογη είναι η αύξηση της ετήσιας επιβατικής κίνησης έως τον Ιούνιο, η οποία εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 7% στα 132,9 εκατομμύρια πελάτες.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε σχετικά: «Η επιβατική κίνηση της Ryanair τον Ιούνιο παρουσίασε 7% αύξηση σε 12,6 εκατομμύρια πελάτες. Παράλληλα, η πληρότητα παρέμεινε σταθερή, αγγίζοντας το 96%, επαληθεύοντας την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού προς τους χαμηλούς ναύλους. Δυστυχώς, πάνω από 210.000 επιβάτες της Ryanair επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις πτήσεων τον Ιούνιο λόγω των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για τέσσερα Σαββατοκύριακα και τις επανειλημμένες ελλείψεις προσωπικού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Ryanair καλεί προς άμεση δράση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να βελτιώσουν την επιρροή των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και τις ελλείψεις προσωπικού των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς επηρεάζουν το πρόγραμμα διακοπών εκατομμυρίων επιβατών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ