To PARKGENE γίνεται η “Airbnb” των parking!

Σε PARKGENE μετονομάζεται το PARKGURU και μετατρέπεται στην πρώτη εφαρμογή “peer-to-peer parking” σε παγκόσμιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Blockchain αλλά και πληρωμές μέσω κρυπτονομισμάτων.

Στα δύο χρόνια που έχει ξεκινήσει την λειτουργία του το PARKGURU και μόλις ένα χρόνο από την εμπορική του διάθεση, έχει καταφέρει να εγγράψει πάνω 50.000 χρήστες οι οποίοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του και να βρίσκουν που να παρκάρουν, να κλείνουν θέση και να πληρώνουν μέσω του smartphone τους, πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους.

Παράλληλα και μέσα από την θυγατρική του εταιρεία PARKGENE, ήταν η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε παγκοσμίως υπηρεσία peer-to-peer parking, δίνοντας την δυνατότητα σε ιδιώτες που έχουν ιδιόκτητη θέση parking να την εκμεταλλευτούν και να την νοικιάσουν ε αντάλλαγμα πληρωμή σε GENE Tokens (κρυπτονομίσματα της PARKGENE).

Με αυτόν τον τρόπο και μέσα από ένα ανανεωμένο περιβάλλον και πρόσθετα εργαλεία όπως το GENE Wallet, όλοι οι χρήστες του PARKGURU (τώρα PARKGENE) μπορούν όχι μόνο να παρκάρουν πιο εύκολα και πιο φθηνά αλλά και να αποκτήσουν έσοδο, νοικιάζοντας τη δική τους θέση στάθμευσης όταν δεν είναι κατειλημμένη.

Η μετεξέλιξη του PARKGURU και η ενσωμάτωση στο PARKGENE, εκμεταλλεύεται την καινοτόμα τεχνολογία του Blockchain και των πληρωμών με κρυπτονομίσματα. Η PARKGENE είναι η πρώτη εφαρμογή peer-to-peer parking στο blockchain, όπου οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να νοικιάσουν την ιδιωτική θέση parking τους, όπως με το Airbnb, αλλά για θέσεις στάθμευσης.

H νέα εφαρμογή περιέχει 6 εκατομμύρια θέσεις parking σε 8 χιλιάδες πόλεις στον κόσμο ενώ υπάρχουν περισσότερα από 50 επαγγελματικά parking και περίπου 8 χιλιάδες θέσεις στάθμευσης στην Ελλάδα, για τις οποίες μπορεί να πληρώσουν οι χρήστες του PARKGENE, μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού GENE Wallet, με κρυπτονομίσματα BitcoinEthereum, αλλά και με το κρυπτονόμισμα το οποίο εξέδωσε η ίδια η PARKGENE, το πρώτο Ελληνικό κρυπτονόμισμα, το GENE token.

Ταυτόχρονα δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να πληρώσουν με συμβατικούς τρόπους (μετρητά, πιστωτική και χρεωστική κάρτα) σε περίπτωση που δεν διαθέτουν κρυπτονομίσματα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις και την επόμενη μέρα της PARKGENE, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Σκαρλάτος δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την τεχνολογική και εμπορική πρόοδο που έχουμε πετύχει μέσα στους τελευταίους μήνες και το λανσάρισμα του PARKGENE, την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του Blockchain για την αγορά του Parking. Το πρόβλημα της στάθμευσης ταλανίζει πολλές μεγαλουπόλεις παγκοσμίως και ευθύνεται για το 30% της κίνησης και το 20% της ρύπανσης που προέρχεται από οδηγούς οι οποίοι ψάχνουν για θέση στάθμευσης κοντά στον προορισμό τους. Το PARKGENE στοχεύει να βελτιώσει περαιτέρω την ανεύρεση θέσεων parking αλλά και ταυτόχρονα να μειώσει το κόστος αυτών“.

Το Web Service της εταιρείας λανσάρεται σήμερα σε αυτή την διεύθυνση όπως και η εφαρμογή για Android, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή για iOS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ