Smartphones της Samsung στέλνουν φωτογραφίες στις επαφές χωρίς την έγκριση του χρήστη!

Φαίνεται πως η Samsung έχει βαλθεί να δημιουργήσει προβλήματα, αφού σύμφωνα με αναφορές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάποια Smartphones της εταιρείας στέλνουν τις φωτογραφίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στο τηλέφωνο, σε επαφές του χρήστη, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει ή να το έχει επιτρέψει. 

Όλο το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα μέσα από το Reddit, όταν ένας χρήστης ανέφερε πως ολόκληρο το άλμπουμ φωτογραφιών του κινητού του, στάλθηκε στην σύντροφό του χωρίς να υπάρχει ιστορικό της αποστολής στην εφαρμογή που χρησιμοποιεί για messaging.  Θα μπορούσε να είναι μεμονωμένο περιστατικό, όμως όπως ανέφεραν και άλλοι χρήστες, το πρόβλημα εντοπίζεται στο Samsung Messages, την εφαρμογή της εταιρείας που χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή μηνυμάτων. 

Μέχρι στιγμής το πρόβλημα έχει εντοπιστεί στα Samsung Galaxy S9 και Galaxy Note 8, ενώ η ίδια η εταιρεία τοποθετήθηκε επί του θέματος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως γνωρίζει για αυτό το πρόβλημα και πως οι τεχνικοί της εταιρείας το εξετάζουν ήδη. Προτείνει δε στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν κατευθείαν με την τοπική ομάδα εξυπηρέτησης πελατών. 

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αποδειχτεί μεγαλύτερο για την εταιρεία από όσο η ίδια επιθυμούσε, αφού μετά το φιάσκο του Note 7, μια τέτοια διαρροή δεδομένων και ίσως και προσωπικών στιγμών, θα ήταν μεγάλο χτύπημα για την εταιρεία, ειδικά λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του Note 9, με το οποίο η Samsung θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία της έναντι στην Apple και να ξεφύγει από το “κυνήγι” των Κινεζικών εταιρειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ