Την επιστροφή της στο χρηματιστήριο σχεδιάζει η Dell Technologies!

Η Dell Technologies ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ότι ετοιμάζει την επιστροφή της στα χρηματιστηριακά δρώμενα μετά από πέντε χρόνια απουσίας, με την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η επιστροφή στο χρηματιστηριακό ταμπλό θα πραγματοποιηθεί μέσω της εξαγοράς των ειδικών μετοχών DVMT που δημιουργήθηκαν το 2016 για την παρακολούθηση της αξίας της VMware Inc, στην οποία η Dell κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό, σε μια συναλλαγή μετρητών και ανταλλαγής μετοχών συνολικής αξίας 21,7 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές DVMT παρακολουθούν ουσιαστικά την απόδοση του μεριδίου 82% της Dell στη VMware, της εταιρείας που απέκτησε η Dell μαζί με την εξαγορά της EMC. Το υπόλοιπο 18% της VMware διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο ως διαφορετική μετοχή.

Η Dell θα προτείνει την ανταλλαγή κάθε μετοχής DVMT με 1,3665 νέες κοινές μετοχές της Dell, ή με 109 δολάρια σε μετρητά, υπό τον όρο ότι το συνολικό ποσό των μετρητών δεν θα ξεπεράσει τα 9 δισ. δολάρια. Οι μετοχές όσων κατόχων DVMT δεν επιλέξουν την ανταλλαγή με μετρητά, θα μετατραπούν σε μετοχές της Dell.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οι σημερινοί κάτοχοι των μετοχών DVMT θα κατέχουν το 20,8%-31% της Dell, ανάλογα με τον αριθμό των μετοχών που θα ανταλλαχθούν με μετρητά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η VMware θα καταβάλει στους κατόχους των μετοχών DVMT ειδικό μέρισμα ύψους 11 δισ. δολαρίων σε μετρητά, με το μερίδιο της Dell από το μέρισμα να ανέρχεται σε περίπου 9 δισ. δολάρια. Η Dell σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια αυτά (9 δισ. δολάρια) για την εξαγορά των μετοχών όσων κατόχων DVMT επιλέξουν την ανταλλαγή με μετρητά (έναντι 109 δολ. ανά μετοχή), ενώ αν περισσέψουν κεφάλαια θα διατεθούν είτε για μελλοντικές επαναγορές μετοχών είτε για εξόφληση χρεών.

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τους κατόχους των μετοχών DVMT.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ