Μόνο από την μπροστινή πόρτα η επιβίβαση σε λεωφορεία-τρόλεϊ από σήμερα

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το μέτρο επιβίβασης σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εισιτηριοδιαφυγή. Μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση των δρομολογίων και η οποία βρίσκει αντίθετο το Συνδικάτο Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ.

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών, όπως έχει τονίσει και ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, είναι μέσω του μέτρου αυτού να περιοριστεί το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης και την αύξηση των εσόδων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση εντατικοποιούνται άλλωστε και οι έλεγχοι κομίστρου. Ήδη, 65 εργαζόμενοι της ΟΣΥ από το πρώην αμαξοστάσιο του Ελληνικού εκπαιδεύονται για να ενταχθούν στο σώμα των ελεγκτών, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στους αρμόδιους φορείς για την πρόσληψη 166 ατόμων για το σώμα ελεγκτών κομίστρου.

Ωστόσο, μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η σημερινή πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, καθώς το Συνδικάτων Εργαζομένων και θυγατρικών εταιρειών ΟΑΣΑ έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτό. Όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, πρόκειται για μια αιφνίδια, δίχως δίχως προγραμματισμό και χωρίς συνεννόηση απόφαση που θα έχει ως αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια και την ταλαιπωρία των επιβατών.

«Εμείς ως εργαζόμενοι που σεβόμαστε τους επιβάτες και στοχεύουμε στην ασφαλή και όσο γίνεται πιο αξιόπιστη συγκοινωνία, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους επιβάτες, δεν θα τους ταλαιπωρήσουμε επειδή το θέλετε εσείς, αλλά ούτε θα μετατραπούμε εμείς οι οδηγοί ξανά σε “πολυμηχανήματα” των προχειροτήτων σας», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Καλεί, μάλιστα, του επικεφαλής του οργανισμού να άρουν άμεσα την απόφασή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ