Η σύλληψη του CEO της Audi, αναβάλει την παρουσίαση του πολυαναμένομενου e-tron

To e-tron είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Audi, η οποία θέλει να μπει δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με πρωτοποριακή σχεδίαση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει με το e-tron να δώσει το στίγμα της στην κατηγορία και είχε προγραμματίσει μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο τέλος Αυγούστου. 

Η πρόσφατη σύλληψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Audi όμως για θέματα που σχετίζονται με το DieselGate, ανέτρεψε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εταιρείας. Η παρουσίαση είχε προγραμματιστεί να γίνει στις Βρυξέλλες, με την εταιρεία να θέλει να βάλει με την παρουσίαση μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν της και την στροφή σε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, μέσα στο διοικητικό κέντρο της Ευρώπης. 

Τώρα η Audi ανακοίνωσε πως η παρουσίαση του e-tron θα γίνει “κάποια στιγμή στο μέλλον” και μάλιστα αντί για τις Βρυξέλλες, η παρουσίαση θα γίνει κάπου στις ΗΠΑ. Η επίσημη ανακοίνωση δεν αναφέρει την ακριβή ημερομηνία και προβάλει “οργανωτικούς λόγους” για την ματαίωση της εκδήλωσης στις Βρυξέλλες. Η επίσημη γραμμή της εταιρείας είναι πως θέλει να παρουσιάσει το e-tron στις ΗΠΑ για να προβάλει το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ της, σε μια χώρα που έχει αγκαλιάσει πιο πολύ από τις υπόλοιπες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ έχουν πληγεί πιο άμεσα από το σκάνδαλο του DieselGate, και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θέλει να προβάλει το φιλικό της προφίλ. 

Όμως οι “οργανωτικοί λόγοι” δεν ταιριάζουν σε μια τέτοια εξέλιξη με τους αναλυτές να πιστεύουν πως η σύλληψη του Rupert Stadler είναι αυτή που έχει φέρει την εταιρεία σε κατάσταση αναμονής και στο κατώφλι διοικητικών αλλαγών. Άλλωστε ο Rupert Stadler σαν CEO της εταιρείας, θα ήταν και ο βασικός οικοδεσπότης της τόσο σημαντικής παρουσίασης για την εταιρεία. 

Η αναβολή από την μεριά της Audi, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την ανταγωνίστρια της Merceds, η οποία τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την δική της πρόταση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ηλεκτρικό SUV, EQC, το οποίο θα παίξει στην αγορά χωρίς κάποιο βασικό αντίπαλο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ