O Elon Musk έχει μετατρέψει την Space X σε .. κρυφό σχολειό

Μια ειδική, “μυστική” και εξαιρετικά επιλεκτική σχολή λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία της Space X στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Ars Technica. Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X, μεταξύ άλλων εταιρειών, έχει ξεκινήσει προγράμματα εκπαίδευσης για παιδιά στα γραφεία της εταιρείας, όχι όμως για κάποια τυχαία παιδιά. 

Ανάμεσα στους μαθητές αυτής της ιδιότυπης σχολής, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του πειραματικού σχολείου Ad Astra, περιλαμβάνονται οι πέντε γιοί του Elon Musk μαζί με τα παιδιά μερικών από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Η Ad Astra ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Musk με σκοπό την παροχή σχολικής φοίτησης για τα παιδιά του, που να υπερβαίνει ” τις παραδοσιακές φόρμες διδασκαλίας και την μέτρηση της απόδοσης μέσω μοναδικών εμπειριών μάθησης μέσω project” όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία. 

Σε μια συνέντευξη του σε κινεζικό μέσο το 2015, o Elon Musk είχε αναφερθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας που είχε εμπνευστεί λέγοντας ” συνειδητοποίησα πως τα κανονικά σχολεία δεν έκαναν τα πράγματα που εγώ νόμιζα πως θα πρέπει να γίνονται, έτσι σκέφτηκα “ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ίσως μέσα από αυτό δημιουργηθεί ένα καλύτερο σχολείο”.

Σύμφωνα με την Ars Technica, τα παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας μεταξύ 7 και 14 ετών,  εργάζονται μαζί σε ομάδες σε θέματα της επιλογής τους, με λίγες επίσημες εργασίες και χωρίς βαθμολόγηση. Οι μαθητές μπορούν να εξαιρεθούν από θέματα που δεν τους αρέσουν. Δίνεται μεγάλη έμφαση στα μαθηματικά, στην επιστήμη, στη μηχανική και στην ηθική – εις βάρος της διδασκαλίας στις γλώσσες, τη μουσική και τον αθλητισμό. Και τα πάντα, από τη διδασκαλία μέχρι τους φορητούς υπολογιστές Mac που χρησιμοποιούνται από τα παιδιά, χρηματοδοτούνται από τον Musk.

Σχεδόν 400 οικογένειες έχουν κάνει αίτηση για να μπορέσουν να βάλουν τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο, αν και το σχολείο έχει περίπου 50 μαθητές, ενώ έχει ανά πάσα στιγμή 12 κενές θέσεις για ειδικές περιπτώσεις. 

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου εκπαίδευσης του Elon Musk μένει να αξιολογηθεί από το αποτέλεσμα, αν και με τους γιούς του στο σχολείο, ο ιδρυτής τόσων εταιρειών και διάσημος επιχειρηματίας προσθέτει συνέχεια καινούργιες τάξεις, ως εκ τούτου κανένας μαθητής ακόμα δεν έχει αποφοιτήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ