emea business monitor

Συνεργασία Eurobank – Ryerson University “φόντο” το egg και τα Startup

Έναν νέο δρόμο ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας δημιουργεί η Eurobank και το διεθνούς κύρους Ryerson University, με έδρα τον Καναδά, με την υπογραφή πενταετούς διάρκειας μνημονίου συνεργασίας.

Η “συμμαχία” Eurobank – Ryerson University έχει στόχο να εξασφαλίσει νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δικτύωσης για το ελληνικό Startup οικοσύστημα, αλλά και πρόσβαση νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, επισκέφθηκε την Αθήνα η Κοσμήτορας της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education” του Ryerson University, με έδρα τον Καναδά, Δρ Μαρία Μπουντρογιάννη.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, αναπτύσσονται συνέργειες μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του έχει κατακτήσει – στην κατηγορία του – την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με την κατάταξη της UBI Global μεταξύ επωαστηρίων νέων επιχειρήσεων τα οποία τελούν υπό τη διαχείριση πανεπιστημίων.

Η πρωτοποριακή δράση του DMZ ευθυγραμμίζεται με τη φιλοσοφία του Ryerson University, που είναι ένα από τα πλέον αναπτυσσόμενα Πανεπιστήμια στη Β. Αμερική και εξειδικεύεται στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Το DMZ έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερες από 336 εταιρείες Startup από το 2010 που ιδρύθηκε, οι οποίες άντλησαν από την αγορά 474,5 εκατ. δολάρια σε seed funding και έχουν συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 3.000 θέσεων απασχόλησης.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: “H Eurobank επενδύει στρατηγικά στην υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της, με όραμα και αξιόπιστες προτάσεις, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς τάσεις. Η έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ήταν στρατηγική επιλογή για τη Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό start-up οικοσύστημα. Συμφωνίες, όπως η στρατηγική μας σύμπραξη με το διεθνούς κύρους Ryerson University, θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια και ανάπτυξη που θα έχουν στη διάθεση τους πολλά υποσχόμενοι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες”.

“Το Ryerson University είναι στην ευτυχή θέση να συνεργαστεί με τη Eurobank και με το egg για να υποστηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι πολυεπιστημονικές μας ζώνες, τα επωαστήρια (incubators) και οι start-ups αποτελούν βασικό συστατικό της θεσμικής ταυτότητας του Πανεπιστημίου Ryerson και είναι μια ισχυρή επίδειξη της δέσμευσής μας στην καινοτομία. Πιστεύουμε ότι με το να υποστηρίζουμε την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ταλέντων του Καναδά συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Ανταλλάσοντας την τεχνογνωσία του DMZ με επιχειρηματίες στο egg, το Πανεπιστήμιο Ryerson συμβάλλει στην υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης σε μια σπουδαία χώρα όπως είναι η Ελλάδα”, δήλωσε από την πλευρά της η Δρ Μ. Μπουντρογιάννη.

Η πενταετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ Eurobank και Ryerson University -με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον πέντε χρόνια- αναπτύσσεται, καταρχήν, σε δύο πυλώνες:

1. Ενίσχυση και δικτύωση της νεανικής επιχειρηματικότητας: Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, από το περιβάλλον του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg, στα πρώτα τους σημαντικά βήματα, θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που προσφέρει το Ryerson University και το καναδικό σύστημα Startup.

2. Παροχή δυνατότητας συμμετοχής σε προγράμματα e-learning της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education” σε στελέχη του ομίλου Eurobank, σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες από το περιβάλλον του Προγράμματος egg, και στο πλαίσιο άλλων δράσεων της Eurobank.

Ο πρώτος πυλώνας θα αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος egg και προβλέπει ότι ομάδες του egg θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στo DMZ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, η Δρ Μ. Μπουντρογιάννη είχε την ευκαιρία να συναντήσει ομάδες του egg, ενώ χαιρέτησε, την έναρξη του 3ου περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech Beyond Hackathon της Eurobank, στον οποίο συμμετείχε και ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.