Αυτές είναι οι ελληνικές ιδέες που σας βγάζουν λεφτά από την Airbnb… χωρίς κόπο

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις των ακινήτων έχουν αποδειχτεί μια αρκετά καλή πηγή επιπλέον εισοδήματος για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ υπάρχουν πάρα πολλοί ακόμα ιδιοκτήτες οι οποίοι θα ήθελαν να μπουν στο “παιχνίδι” της Airbnb και των υπόλοιπων πλατφορμών μίσθωσης, αλλά δεν έχουν τις γνώσεις ή τον χρόνο να το κάνουν. 

Σε αυτά τα προβλήματα υπάρχουν απαντήσεις και μάλιστα από ελληνικά χέρια, οι οποίες λύνουν τα χέρια τόσο αυτών που θέλουν να κινηθούν στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων όσο και αυτών που θέλουν ένα εύκολο τρόπο να διαχειριστούν τις μισθώσεις που μπορεί να έχουν σε διαφορετικές πλατφόρμες. 

Eazybnb

H Eazybnb αναλαμβάνει να αξιολογήσει το διαμέρισμα ή την κατοικία και να προτείνει τις απαραίτητες λύσεις έτσι ώστε αυτή να γίνει πιο ανταγωνιστική στο περιβάλλον των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Κατόπιν αναλαμβάνει την επαγγελματική φωτογράφιση του χώρου, την δημιουργία προφίλ στο Airbnb και την διαχείριση όλου του λογαριασμού. Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε καθόλου με το ακίνητο ή αυτό βρίσκεται μακριά από την βάση σας και δεν θέλετε να πηγαινοέρχεστε, τότε η Eazybnb αναλαμβάνει να υποδεχτεί τους επισκέπτες και να είναι πάντα στην διάθεση του για ότι χρειαστεί. 

Η εταιρεία επίσης βρίσκει, αξιολογεί και επικοινωνεί με τους υποψήφιους πελάτες, ασχολείται με την τιμολόγηση, ενώ αναλαμβάνει και όλες τις υπηρεσίες συντήρησης και καθαριότητας της ιδιοκτησίας σας, παρέχοντας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, ενώ σε συνεργασία με ειδική ομάδα τεχνικών/συντηρητών φροντίζει η κατοικία να είναι πάντα στην σωστή κατάσταση. Σε αντάλλαγμα των υπηρεσιών της, η Eazybnb εισπράττει μια προμήθεια που κυμαίνεται από 15% έως 20% από το έσοδο που εξασφαλίζει για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη.

eazybnb1

3H Services

Αντίστοιχες υπηρεσίες αναλαμβάνει και η 3H Services, η οποία όμως εξειδικεύεται πιο πολύ στις εξοχικές κατοικίες οι οποίες τον περισσότερο καιρό μένουν ανεκμετάλλευτες από τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή πηγή επιπλέον εισοδήματος για αυτούς. 

Η 3H Services αναλαμβάνει την διαχείριση του ακινήτου και παρέχει υπηρεσίες συντήρησης και αξιοποίησης του. Οι υπηρεσίες της 3H Services προσφέρουν επίσης μια επιπλέον λύση στους ιδιοκτήτες οι οποίοι λόγω της κρίσης δεν μπορούν εύκολα να συντηρήσουν και στην συνέχεια να αξιοποιήσουν την ιδιοκτησία τους, καθώς αναλαμβάνει όλες αυτές τις εργασίες. Ενδεικτικά οι τομείς των υπηρεσιών που καλύπτει η 3H είναι η διαχείριση-συντήρηση με παροχή υπηρεσιών, όπως η φροντίδα-καθαρισμός της κατοικίας και του περιβάλλοντος χώρου, προετοιμασία για τη χρησιμοποίηση του ακινήτου, πλήρης νομική, λογιστική και γραφειοκρατική κάλυψη, η αξιοποίηση του ακινήτου στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων και η ανακαίνιση του ακινήτου με άξονα την ενεργειακή αναβάθμιση έτσι ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση για τον ιδιοκτήτη και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της κατοικίας.

Η 3H Services παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, οι οποίες κυμαίνονται από το «βασικό πακέτο» που κοστίζει 50 ευρώ μηνιαίως έως την πλήρη ανακαίνιση και εμπορική αξιοποίηση της κατοικίας για την παραγωγή εισοδήματος. Το βασικό πακέτο υπηρεσιών περιλαμβάνει επίβλεψη του ακινήτου μία φορά μηνιαίως, αέρισμα και γενικό καθαρισμό, τεχνικό έλεγχο ανά τρίμηνο και πλήρη προετοιμασία (καθάρισμα κ.λπ.) για δύο επισκέψεις ετησίως σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες θέλουν να παραθερίσουν σε αυτό. Η 3H Services δεν παρέχει υπηρεσίες φύλαξης ή security, ωστόσο, αναλαμβάνει να ενημερώσει τις αρχές σε περίπτωση κλοπής ή παραβίασης.

Το πιο «σύνθετο» πακέτο υπηρεσιών μπορεί να περιλαμβάνει την έκδοση αδειών οικοδόμησης/ανακαίνισης/επισκευής, την εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω επιδοτήσεων όπως είναι το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον», την επίβλεψη των εργασιών και την προώθηση της κατοικίας σε δίκτυα τουριστικής αξιοποίησης όπως το Airbnb.  Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος που έχει ένα σπίτι σε ένα νησί, για παράδειγμα, μπορεί και να το επισκέπτεται για τις καλοκαιρινές του διακοπές χωρίς να κάνει καμία προετοιμασία ο ίδιος, και να κερδίζει εισόδημα για το υπόλοιπο διάστημα που το σπίτι θα έμενε κλειστό.

3h services -2

Syncbnb

H Syncbnb έρχεται να δώσει λύσεις ένα βήμα μετά τις προτάσεις των προηγούμενων εταιρειών, αφού δημιούργησε μια πλατφόρμα η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν ήδη την κατοικία τους καταχωρημένη σε διάφορες πλατφόρμες, να μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης από μια εφαρμογή. 

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι διπλοκρατήσεις, τα κενά ανάμεσα στις μισθώσεις, ενώ δίνει στον ιδιοκτήτη την ευκαιρία να εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες που του δίνουν οι επιμέρους πλατφόρμες. 

Αυτό που κάνει την πλατφόρμα της Syncbnb να ξεχωρίζει είναι η απλότητα της εφαρμογής, η οποία επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική πρόσβαση και λειτουργία όλων των εφαρμογών. Με την Syncbnb οι ιδιοκτήτες που μπορεί να έχουν πολλές κατοικίες ή που έχουν μια κατοικία σε πολλές πλατφόρμες, να μπορούν να ελέγχουν όλες τις μισθώσεις σε πραγματικό χρόνο και να λειτουργούν πολλαπλές πλατφόρμες (Airbnb, Bookings, Tripadvisor κτλ) μέσα από το κινητό τους. 

Επίσης οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν πλήρη στατιστικά και λογιστικά στοιχεία των κρατήσεων και της κίνησης της ιδιοκτησίας τους, κάτι που επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση. 

syncbnb

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ