Reload Greece: Οριστικοποιήθηκαν οι συμμετοχές στο RG Challenge 18

Συνολικά 15 ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης (Accelerator) RG Challenge 18, που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου 2018 και διοργανώνεται από το Reload Greece.

Όπως σημειώνουν στελέχη του τελευταίου, φέτος, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ προέρχονταν απ’ ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Ινδία και ΗΠΑ). Όσο για τις συμμετέχουσες ομάδες που επελέγησαν, προέρχονται από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, της ιατρικής, του Blockchain, των επιχειρήσεων με κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς επίσης και του τομέα της “πράσινης” τεχνολογίας.

Μάλιστα, προκειμένου να στηριχτεί η δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου, το Reload Greece συνεχίζει την συνεργασία του με πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επιχειρηματικής Σκηνής.

Υπό αυτό το πρίσμα, τρεις από τις συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από τους επιταχυντές be finnovative και NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και του Egg της Eurobank.

Υπενθυμίζεται δε, πως συμμετέχουσες εταιρείες από την Ελλάδα, αναμένεται να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά και την επενδυτική κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας, θα εκπαιδευτούν στη δημιουργία αειφόρων επιχειρηματικών μοντέλων και θα προετοιμαστούν ώστε να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μελλοντικούς επενδυτές και να επιταχύνουν την ανάπτυξή τους.

Οι 15 συμμετέχουσες ομάδες θα συνεργαστούν με περισσότερους από 40 μέντορες διεθνούς φήμης και ειδικούς από διάφορους τομείς, σχετικά με την εξέλιξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων και προτάσεων. Αυτοί δε, προέρχονται από εταιρείες και ιδρύματα, όπως λ.χ. οι IBM, Unilever, PwCCredit Suisse και το London Business School.

Επιπροσθέτως, κάθε Startup που θα συμμετάσχει στο RG Challenge18 θα έχει επίσης τη δυνατότητας μιας “face-to-face” συνάντησης με δυνητικούς επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εγχείρημά τους.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Σωτηράκος, διευθυντής προγράμματος στο RG Challenge18: “Η φετινή διοργάνωση μοιάζει ότι θα είναι και η καλύτερη. Από την πλευρά μας, θα εργαστούμε ακατάπαυστα με τους 15 φιναλίστ προκειμένου να τους… εκτοξεύσουμε προς την επιτυχία και να αντιστρέψουμε το brain drain δημιουργώντας ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ του Βρετανικού και του Ελληνικού οικοσυστήματος”.

Reload-Dragons-Den Final

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ