Με κέρδη έκλεισε το 2017 για την Electronet

Βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών εμφάνισε στην οικονομική χρήση του 2017 η εταιρεία Electronet, η οποία προχωρά και σε διανομή μερίσματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονικά.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε για το 2017 σε 57,9 εκατ. ευρώ έναντι 57,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας αύξηση 1,3%.

Το μικτό αποτέλεσμα παρουσίασε άνοδο και η οργανική κερδοφορία αυξήθηκε από 389 χιλ. ευρώ σε 491 χιλ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2017 διαμορφώθηκαν σε 251 χιλ. ευρώ, έναντι 228 χιλ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας άνοδο κατά 9,9%.

O δανεισμός της εταιρείας παρέμεινε μηδενικός για ακόμη μία χρονιά, ενώ συγκρατήθηκαν και οι δαπάνες. Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας, στις 31.12.2017 ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη χρονική στιγμή το 2016 ήταν 3,2 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας, πρότεινε και η γενική συνέλευση ενέκρινε, την διανομή μερίσματος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το www.electronet.gr, ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας (e-shop), παρουσιάζει μεγάλη αποδοχή από το κοινό με αποτέλεσμα οι πωλήσεις του να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.

Η πρόεδρος της εταιρείας Πηνελόπη Κοραχάη, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2017, δήλωσε: «Η Electronet καταφέρνει σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον να αυξάνει τα μεγέθη της και τα μερίδια αγοράς της. Οι κινήσεις μας είναι μελετημένες και στοχευμένες. Πιστεύουμε ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά, χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε ποιο θα είναι το μέγεθος της βελτίωσης, δεδομένου ότι δεν είμαστε ακόμη ούτε στο μέσο του έτους και εξαρτώνται πολλά από παράγοντες που είναι εκτός της εταιρίας και εκτός του κλάδου».

Σε ό,τι αφορά το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 03ης/06/18, έχει την εξής σύνθεση:
• Πρόεδρος: Πηνελόπη Αλεξανδρή Κοραχάη
• Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντίνος Παντζαρτζίδης
• Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Κοίλιας
• Μέλη: Βασίλειος Καζάνας & Ιωάννης Μπρατσιάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ