Μαριλένα Νιτσιάκου: “Μένουμε Ελλάδα, στηρίζουμε Ελλάδα”

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

“Είμαστε μια ελληνική επιχείρηση που μένει και επιχειρεί σταθερά στην Ελλάδα και στο ελληνικό προϊόν”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος της εταιρείας Νιτσιάκος, Μαριλένα Νιτσιάκου, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου.

Στο πλαίσιο αυτό η κα Νιτσιάκου ανέφερε πως η εταιρεία εκπονεί ένα ευρύ επενδυτικό πλάνο, ύψους 50 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος της επόμενη χρονιάς. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας Νητσιάκος περιλαμβάνει δημιουργία νέας μονάδας – επέκταση –εκτροφής και παραγωγής πουλερικών (κοτόπουλα) στα Ιωάννινα, όπως επίσης τη δημιουργία κάθετης μονάδας εκτροφής και παραγωγής βόειου κρέατος στην ίδια περιοχή. Η είσοδος της εταιρείας Νιτσιάκος, στο βόειο κρέας, χαρακτηρίζεται από την διοίκηση κίνηση στρατηγικής σημασίας, καθώς στόχος είναι να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό βόειο ελληνικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας.

“Είμαστε κοτόπουλαδες”

Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν σημαίνει την “υποχώρηση” της εταιρείας από την παραγωγή πουλερικών και δει κοτόπουλων, τουναντίον, “είμαστε και παραμένουμε κοτόπουλαδες”, αναφέρει με δυναμισμό και περηφάνια η κα Νιτσιάκου. Στο πλαίσιο αυτό η Μαριλένα Νιτσιάκου αναφέρει πως μέσα στο επόμενο διάστημα η εταιρεία θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό ένα ακόμη εξαιρετικό καινοτόμο προϊόν, που θα “πατήσει” στην επιτυχία του “Μαύρου Κοτόπουλου” που έχει αναμφίβολα κερδίσει τις εντυπώσεις.

nitsiakos-002-EMEAgr-980x620

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία Νιτσιάκος αποτελεί τον πρώτο Έλληνα παραγωγό που διαθέτει τεμάχια Ελληνικής γαλοπούλας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ενώ παράλληλα διαθέτει και το μοναδικό πιστοποιημένο, από την ΕΕ, σφαγείο για κουνέλια. Σε ότι αφορά την παραγωγή γαλοπούλας αξία έχει να αναφέρουμε πως η γαλόπουλο της Νητσιάκος έχει καταφέρει να “πάρει” το ποσοστό των αντίστοιχων ιταλικών προϊόντων.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση λευκού κρέατος έχει καταγράψει κατακόρυφη αύξηση η οποία συνδέεται αρχικά με την οικονομική κρίση, αλλά δευτερευόντως οι καταναλωτές έχουν ανακαλύψει τις υψηλές διατροφικές αξίες του λευκού κρέατος.

Οικονομικά στοιχεία – επόμενα βήματα

Σε ότι αφορά τα περυσινά οικονομικά αποτελέσματα, η εταιρεία Νιτσιάκος έκλεισε με τζίρο 325 εκατ. ευρώ, ενώ τα στοιχεία από το πρώτο πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης, δείχνει πως και φέτος τα οικονομικά δεδομένα κινούνται με βάση τα περυσινά στοιχεία.

Παράλληλα η εταιρεία Νιτσιάκος στο επόμενο διάστημα θα ενισχύσει την παρουσία της στο εξωτερικό με την Μ. Βρετανία να αποτελεί την επόμενη αγορά “στόχο” στην οποία η εταιρεία αναμένεται να εισέλθει στις αρχές του 2019. Σήμερα η εταιρεία Νιτσιάκος έχει παρουσία στις βαλκανικές χώρες, στην Κύπρο, αλλά και στην Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ