Συγχώνευση με τη Societe Generale εξετάζει η UniCredit

Η UniCredit, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με τη γαλλική Societe Generale, σε μια κίνηση που θα ανοίξει τον δρόμο για τραπεζικές συγχωνεύσεις στην ήπειρο, σύμφωνα με δημοσίευμα τον Financial Times που επικαλείται το CNBC.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τον FT, επικαλούμενο πηγές, ο Γάλλος διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Jean-Pierre Mustier, πρώην επικεφαλής της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής της SocGen, εξετάζει την ιδέα εδώ και αρκετούς μήνες.

Αν και δεν υπάρχει προς ώρας κάποια επίσημη προσέγγιση, οι διευθυντές της SocGen διερευνούν επίσης την πιθανότητα σύμπραξης των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων, αναφέρουν οι FT, σύμφωνα με το CNBC.

Ανώτατα στελέχη και των δυο πλευρών τόνισαν, σύμφωνα με τους FT, πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και πως η ασταθής πολιτική κατάσταση στην Ιταλία καθυστερεί το χρονοδιάγραμμα για μια συμφωνία, με βάση το αρχικό σχέδιο, σε 18 μήνες.

Όπως σημειώνει, πάντως, το CNBC, την Κυριακή η SocGen αρνήθηκε «οποιαδήποτε συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο σχετικά με ενδεχόμενη συγχώνευσης με τη UniCredit», σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters.

Επίσης, σημειώνεται ότι η UniCredit αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των FT, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσή της (Transform 2019) βασίζεται σε «οργανικές υποθέσεις».

Ο γενικός διευθυντής της Societe Generale, Frederic Oudea, δήλωσε πάντως τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν αναμένονται διασυνοριακές τραπεζικές συμφωνίες στην Ευρώπη τα επόμενα τρίμηνα, προσθέτοντας ωστόσο ότι η νέα τριετής στρατηγική της τράπεζας θα την θέσει σε ισχυρή θέση για συγχωνεύσεις όταν έρθει η ώρα, σύμφωνα με το CNBC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ