Mega Review: Samsung Galaxy S9 και S9 Plus – Deja Vu

Του Ηλία Κούκουτσα

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Όποιος θέλει να αποκτήσει ένα από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά αυτή τη στιγμή, με κορυφαία κάμερα και την ομορφότερη οθόνη που έχει υπάρξει ποτέ σε κινητό, δεν έχει παρά να σταματήσει εδώ την ανάγνωση και να βγει στην αγορά να αποκτήσει το S9 Plus! Ή όχι; (Δείτε την τελευταία παράγραφο “Συγκριτικό Συμπέρασμα” του συναδέλφου Γ. Κουρκουτά). 

Η παραπάνω πρόταση δεν έχει βέβαια και μεγάλο αντίκτυπο στους κατόχους S8 ή S8 Plus αφού η Samsung απλά μας έδωσε μια αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου, οπότε οι κάτοχοι των S8 θα πρέπει να το σκεφτούν λίγο παραπάνω πριν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν το νέο flagship της Κορεάτικης εταιρείας. Χωρίς δραματικές αλλαγές στο design, τα S9 είναι απλές αναβαθμίσεις μεν των προηγούμενων μοντέλων, όμως δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα προηγούμενα μοντέλα ήταν στην κορυφή των κορυφαίων μοντέλων για 11 μήνες, και αυτό καλό θα είναι να το θυμόμαστε. 

Αχ αυτή η οθόνη!

Χρησιμοποιήσαμε εξαντλητικά και τα δύο τηλέφωνα επί ένα περίπου μήνα και αν πρέπει να τονίσουμε τα χαρακτηριστικά που μας εντυπωσίασαν αυτούς τους δύο μήνες, είναι οι φωτογραφικές ικανότητες τους  και η υπέροχη οθόνη τους.

Η super amoled οθόνη τόσο του S9 όσο και του S9 Plus είναι ίσως οι καλύτερες οθόνες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, με την φωτεινότητα και την αντίθεση τους να θέτουν τον πήχη πολύ ψηλά για τις υπόλοιπες εταιρείες. Μόνο η οθόνη του LG V30 ίσως πλησιάζει λίγο την ποιότητα και την πιστότητα των οθονών αλλά η Samsung και αυτή τη χρονιά έθεσε το μέτρο σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να βαθμολογούνται οι υπόλοιπες οθόνες της αγοράς. 

Ο μόνος ανταγωνισμός που έχουν τα δύο μοντέλα είναι μεταξύ τους, με την νίκη να την παίρνει το Plus, λόγω του μεγάλου του μεγέθους, στις 6,2″ είναι από τα μεγαλύτερα τηλέφωνα στην αγορά, σε συνδυασμό με αυτή την οθόνη του δίνει ένα πλεονέκτημα και προβάδισμα εντυπωσιασμού. Το “μικρό” είναι στις 5,8″, ενώ και οι δύο οθόνες είναι Gorilla Glass 5 που τις κάνει ιδιαίτερα ανθεκτικές στις πτώσεις, κάτι που διαπιστώσαμε με τα ίδια μας .. τα χέρια, αλλά αυτό θα το αναλύσουμε πιο μετά. Το S9 λόγω μεγέθους έχει λίγο καλύτερο ppi στα 570, έναντι 529 του μεγάλου του αδερφού, όμως και τα δύο έχουν ανάλυση 1440×2960 με αναλογία 18,5×9. 

SamsungGalaxyS9-7

Και τα δύο τηλέφωνα έχουν το διάσημο infinity display με την οθόνη να κυρτώνει στις δύο πλευρές και να αγκαλιάζει το τηλέφωνο, δίνοντας του μια υπέροχη οπτική. Η δεξιά πλευρά μπορεί να λειτουργήσει πιο αυτόνομα και να φιλοξενήσει κάποιες λειτουργίες, όπως συντομεύσεις προγραμμάτων και επαφών, με το ποιες επαφές και ποιες εφαρμογές θα μπουν εκεί να είναι τελείως στην επιλογή του χρήστη. Χρειάζεται λίγο συνήθεια στην αρχή για να μην την ανοίγεται κατά λάθος όπως κρατάτε το τηλέφωνο στο χέρι, όμως μετά πολύ λίγες ώρες χρήσης θα σας φανεί μια απόλυτα φυσιολογική προσθήκη. Στο “μεγάλο” η εξοικείωση θα κρατήσει λίγο παραπάνω λόγω του μεγέθους του που θα φέρει την παλάμη πιο συχνά σε επαφή με την άκρη της οθόνης.

Το μόνο πρόβλημα που έχουν τα Samsung με το μέγεθος τους, είναι το ίδιο τους το μέγεθος. Πιο συγκεκριμένα το μικρό S9 είναι λίγο πιο μικρό από ότι θέλαμε στο χέρι μας, ενώ το μεγάλο S9 Plus ήταν λίγο πιο μεγάλο στο χέρι μας. Αν και αυτή είναι τελείως υποκειμενική αίσθηση, το μέγεθος προβλημάτισε λίγο και όσους τα δοκίμασαν. Βέβαια οι στρογγυλεμένες γωνίες τα κάνουν και τα δύο πάρα πολύ βολικά στο πιάσιμο, όμως υπάρχει μια αίσθηση πως κάτι δεν ταιριάζει 100% στην παλάμη, καθώς έχουν μια τάση να γλιστράνε.

Αυτό το γλίστρημα μας πάει στην μεγαλύτερη μας παρατήρηση και ένσταση για τα flagships της Samsung. Γλιστράνε. Πολύ. Η γυάλινη πίσω επιφάνεια, εκτός από την ομορφιά και την πρακτικότητα της ασύρματης φόρτισης, έχει 2 μεγάλα κακά. Το πρώτο είναι πως αποτελούν ένα τεράστιο μαγνήτη για τις δαχτυλιές. Και το δεύτερο και βασικότερο είναι πως γλιστράνε πάρα πολύ, Και δεν το παθαίνουν μόνο στο χέρι. Το παθαίνουν και πάνω σε τραπέζια, αν αυτά έχουν έστω και μια ελάχιστη κλίση. Μετά από 2 πτώσεις από τραπέζι και άλλη μια από το χέρι, η αγορά θήκης κρίθηκε επιβεβλημένη, ακόμα και αν “καταστρέφει” την ομορφιά των τηλεφώνων. Καλύτερα αυτό παρά να ρισκάρουμε μια “θανατηφόρα” πτώση. 

SamsungGalaxyS9-3-1-2

 

Πρώτη μέρα, εντυπώσεις και “εκπλήξεις”

Ανοίγοντας την συσκευασία δεν υπάρχει κάτι το περίεργο, αφού η Samsung έχει φροντίσει να υπάρχουν μέσα όλα όσα θα χρειαστείς (εκτός από μια έστω και φτηνή θήκη). Υπάρχει ο μεγάλος φορτιστής με το ανάλογο type C καλώδιο, τα οποία φορτίζουν τις συσκευές από το μηδέν στο 60% σε περίπου 40 λεπτά, με την φόρτιση μετά να γίνεται λίγο πιο αργή και να ολοκληρώνεται στο 100% σε περίπου 1 ώρα και 25′ για το S9 και την μπαταρία των 3000 mAh που διαθέτει, και 1 ώρα και 40′ για το S9 Plus, λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας των 3.500 mAh. 

SamsungGalaxyS91

Μέσα στην συσκευασία υπάρχουν τα υπέροχα ακουστικά της AKG τα οποία έχουν και πολύ ποιοτικό και δυνατό ήχο και απομονώνουν πολύ αποτελεσματικά το περιβάλλον. Τα ακουστικά μπαίνουν στην υποδοχή των ακουστικών, την οποία η Samsung έχει φροντίσει να διατηρήσει και φέτος, σε πείσμα της μόδας που θέλει τα σύγχρονα τηλέφωνα να έχουν μόνο την Type C υποδοχή και να δέχονται τα ακουστικά με τον κατάλληλο αντάπτορα. 

SamsungGalaxyS9Plus-6

Η υποδοχή για την κάρτα sim και την κάρτα μνήμης είναι στην πάνω πλευρά του τηλεφώνου, ενώ στην δεξιά πλευρά υπάρχει το πλήκτρο ενεργοποίησης του τηλεφώνου. Στην αριστερή μεριά, κλασικά για την φιλοσοφία της Samsung υπάρχουν τα πλήκτρα αυξομείωσης του ήχου και το πλήκτρο του Bixby, του ψηφιακού βοηθού της Samsung, κάτι που ευχόμασταν να μην υπήρχε ή έστω να υπήρχε η δυνατότητα να προγραμματιστεί για κάποια άλλη λειτουργία. 

Στο πίσω μέρος υπάρχει και η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, καθώς η Samsung άκουσε τις προτροπές των χρηστών και μετέφερε τον σαρωτή των αποτυπωμάτων κάτω από τις κάμερες. Τώρα πια είναι πιο δύσκολο να ακουμπήσεις το δάχτυλο στο φακό, κάτι που είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα S8. Ένα μπράβο στην εταιρεία που άκουσε και ικανοποίησε τις επιθυμίες των χρηστών. 

SamsungGalaxyS9Plus-5

Και τα δύο τηλέφωνα τρέχουν την τελευταία έκδοση android, 8.0 Οreo, ενώ εδώ υπάρχει και η μεγάλη “έκπληξη/απογοήτευση” της πρώτης επαφής με το τηλέφωνο. Η Samsung επιμένει να γεμίζει το τηλέφωνο με δικές της εφαρμογές, οι οποίες στην πρώτη εγκατάσταση απαιτούν πολύ χρόνο από τον χρήστη προκειμένου να τις παραμετροποιήσει, χωρίς να μπορεί να το αποφύγει. Πάρα πολλοί λογαριασμοί και Samsung Accounts θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και η διαδικασία παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από άλλους ανταγωνιστές της. 

Περιμέναμε από την Samsung μετά από τόσο καιρό να έχει αλλάξει σε κάποιο βαθμό αυτή την προσέγγιση, όμως δυστυχώς την διατηρεί και σε αυτή τη σειρά. 

Καθημερινή χρήση 

Στην καθημερινή χρήση το τηλέφωνο αποδεικνύεται ένας πιστός σύντροφος και θα κάνει ότι του ζητήσετε αδιαμαρτήρητα. Ο επεξεργαστής Exynos 9810 που φοράνε και τα δύο μοντέλα είναι πανίσχυρος και θα κάνει αδιαμαρτύρητα ότι και του ζητήσετε, ενώ τα 4GB μνήμης του S9 και τα 6GB του S9 Plus θα σας επιτρέψουν να κάνετε ότι θέλετε χωρίς κολλήματα και προβλήματα. Μόνο με πάρα πολλές εφαρμογές ανοιχτές, οι περισσότερες βαριές, και μόνο το “μικρό” παρουσίασε 1-2 φορές κάποια μικρά “κομπιάσματα” όμως δούλευαν από πίσω πάρα πολλές εφαρμογές  και είχε ταυτόχρονα ανοιχτά wi-fi, bluetooth, data, gps και NFC. 

SamsungGalaxyS9Plus-3

Με νορμάλ χρήση και τα δύο τηλέφωνα βγάζουν άνετα μια μέρα με μια φόρτιση, ενώ σε περιπτώσεις βαριάς χρήσης όπως τα χρησιμοποιήσαμε εμείς, το βράδυ ήθελαν φόρτιση. Γενικά το θέμα της φόρτισης στα σύγχρονα τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας, είναι κάτι που έχει πάψει να ανησυχεί πολύ τους χρήστες αφού ακόμα και αν ξεχάσεις να το φορτίσεις το βράδυ, μια γρήγορη φόρτιση το πρωί σου έχει δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις τη μέρα. Φτάνει να θυμάσαι να το κάνεις με τον δικό τους φορτιστή και το δικό τους καλώδιο γιατί είναι optimised για αυτή ακριβώς τη δουλειά. 

Άλλο ένα θέμα που δε θα χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσετε είναι ο αποθηκευτικός χώρος των τηλεφώνων. Με χωρητικότητες που ξεκινάνε από 64GB και φτάνουν τα 128GB, και επέκταση μέσω κάρτας μνήμης μέχρι τα 400GB είναι σίγουρο πως δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς αποθηκευτικό χώρο. Αν σε κάποιον δε φτάνει ούτε αυτός ο χώρος, τότε μάλλον δε χρειάζεται τηλέφωνο και καλύτερα να αγοράσει ένα υπολογιστή. 

SamsungGalaxyS9-2

Κάμερα και φωτογραφίες

Η Samsung είχε πάντα πολύ καλή επίδοση στον τομέα φωτογραφία και εδώ και πολλές γενιές Galaxy συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες κάμερες της χρονιάς. Αυτή τη χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και ενώ το S9 είναι από τα κορυφαία φωτογραφικά κινητά, είναι το S9 Plus ου θα κλέψει και πάλι την παράσταση σε αυτό τον τομέα ανάμεσα στα δύο. 

Σε έντονο φως οι λεπτομέρειες στο S9 φαίνονται κανονικά και η αντίθεση είναι εξαιρετική
Σε έντονο φως οι λεπτομέρειες στο S9 φαίνονται κανονικά και η αντίθεση είναι εξαιρετική

Το σημείο στο οποίο ξεχωρίζουν οι φετινές προτάσεις της Samsung είναι στο μεταβλητό διάφραγμα. Το διάφραγμα είναι η μικρή κουρτίνα η οποία ανοίγει και επιτρέπει στο φως να περάσει από το φακό και να “χτυπήσει” τον αισθητήρα. Όσο μικρότερη η τιμή του, τόσο περισσότερο ανοίγει και τόσο περισσότερο φως επιτρέπει να περάσει μέσα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εντυπωσιακές βραδυνές φωτογραφίες. Η ιδιαιτερότητα φέτος για την Samsung είνα πως για πρώτη φορά σε κινητό, το διάφραγμα μπορεί να μεταβάλλεται, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα που είναι σταθερό. 

Έντονες λεπτομέρειες αν και λίγο "απαλό" αποτέλεσμα για το S9
Έντονες λεπτομέρειες αν και λίγο “απαλό” αποτέλεσμα για το S9

Το “μικρό” S9 έχει υλοποίηση μίας κάμερας, στα 12ΜΡ, αυτόματη εστίαση και όλα τα “καλούδια” που περιμένει να βρει κανείς σε ένα κινητό αυτής της κατηγορίας. Με διάφραγμα f/1.5 και 2.4 επιτρέπει πολύ φωτεινές νυχτερινές φωτογραφίες, αφού χρειάζεται ελάχιστο φως για να λειτουργήσει. 

Οι νυχτερινές φωτογραφίες του S9 plus είναι λίγο πιο φωτεινές από το μικρό του αδερφάκι
Οι νυχτερινές φωτογραφίες του S9 plus είναι λίγο πιο φωτεινές από το μικρό του αδερφάκι

Το S9 Plus έχει υλοποίηση διπλής κάμερας, και οι δύο στα 12ΜΡ. Η μία με μεταβλητό διάφραγμα f/1.5-2.4 και η άλλη με σταθερό διάφραγμα f/2.4. Και αν αυτά τα νούμερα δεν σας λένε και πολλά, αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι πως βοηθάνε σε πολύ καθαρές και φωτεινές νυχτερινές φωτογραφίες. Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, η φωτογραφική αποτύπωση της πραγματικότητας είναι εξαιρετική, με καθαρές λεπτομέρειες και πολύ καθαρά χρώματα. Αν πρέπει να βρούμε κάποιο “πρόβλημα”, τότε θα λέγαμε πως το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο “απαλό”, όμως αυτό είναι τελείως υποκειμενική άποψη και έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό της κάμερας επεξεργάζεται τις φωτογραφίες. 

Ακόμα και σε εσωτερικό φως το S9 Plus δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να αποτυπώσει ένα πορτραίτο
Ακόμα και σε εσωτερικό φως το S9 Plus δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να αποτυπώσει ένα πορτραίτο

Όταν πάμε σε αυτές τις κατηγορίες κινητών, τότε τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι άψογα, για να δικαιολογούν με τη σειρά τους και το υψηλό τίμημα που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής. 

Επίλογος

Κάθε χρόνο οι εταιρείες παρουσιάζουν ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται σαν ορόσημο υπεροχής και εκπλήρωσης της τεχνολογική τους προόδου. Οι κορυφαίες εταιρείες συνήθως το κάνουν 2 φορές το χρόνο 

Δεν είναι τυχαίο που η Samsung εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση πωλήσεων παγκοσμίως εδώ και μερικά χρόνια, ειδικά όταν παρουσιάζει τηλέφωνα σαν αυτά. Τηλέφωνα που είναι υπερβολικά καλά και προσφέρουν περισσότερα από όσα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μέσος χρήστης. 

SamsungGalaxyS9-1

Μετά από την καθημερινή συμβίωση και με τα δύο μοντέλα, εκτός της ικανοποίησης υπάρχει και μια μεγάλη απορία. Υπάρχει πια νόημα για τις εταιρείες να βγάζουν μικρά και μεγάλα μοντέλα; Ειδικά όταν η διαφορά τους είναι τόσο μικρή και σε χαρακτηριστικά και σε τιμή; Γιατί να προτιμήσει κάποιος να πάρει το S9, όταν δίνοντας λίγα παραπάνω χρήματα μπορεί να πάρει το S9 Plus; Αν είχαν μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ τους, τότε η ανάγκη για διαφορετικά μοντέλα είναι όντως υπαρκτή. Όταν όμως η διαφορά είναι γύρω στα 100 ευρώ, γιατί κάποιος να μην δώσει αυτά τα επιπλέον χρήματα για το “μεγάλο” μοντέλο; Έτσι και αλλιώς για να τα αποκτήσεις θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, οπότε 100 ευρώ παραπάνω δεν είναι διαφορά που θα σε αποτρέψει από την αγορά. 

SamsungGalaxyMain1

Η δεύτερη μεγάλη μας ένσταση είναι ο σχεδιασμός τους. Αισθητικά δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από το προηγούμενο μοντέλο και όσο όμορφος και διαχρονικός να είναι ο σχεδιασμός, περιμέναμε από την Samsung να έχει να παρουσιάσει κάτι παραπάνω από ένα επανασχεδιασμό του S8 με λίγο καλύτερα χαρακτηριστικά. 

Όλο το marketing της Samsung στηρίχτηκε στις φωτογραφικές δυνατότητες τους και δικαίως αφού αποτελούν μια εξαίσια υλοποίηση, και τα AR emoji, ένα διαφημιστικό τέχνασμα το οποίο στην ουσία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και δεν δικαιολογεί σαν χαρακτηριστικό την ύπαρξη του στον κατάλογο των χαρακτηριστικών. 

S9PlusvsP20Pro

Συγκριτικό Συμπέρασμα 

Σφήνα στα high-end μοντέλα της ελληνικής, αλλά και ευρωπαϊκής αγοράς, Samsung Galaxy S9 Plus και iPhone X έχει μπει εδώ και μερικούς μήνες και ένας “Κινέζος”, ο οποίος μάλιστα έχει βάλει στόχο τη πρώτη θέση στις πωλήσεις, απειλώντας στα ίσια την Samsung. H Huawei “τάραξε τα νερά” με τη σειρά P20 και ειδικά με το P20 Pro το οποίο είναι και αυτό ένα από τα καλύτερα Smartphones που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα, ειδικά αν σαν ενδιαφέρει η φωτογραφία. 

Είχαμε στη κατοχή μας και τα τέσσερα Smartphones των Samsung και Huawei και ολοκληρώσαμε και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φωτογραφικό συγκριτικό με Mirrorless και DSLR των Sony και Nikon (θα δημοσιευθεί σύντομα). Εδώ θα βρείτε το review του Huawei P20 Pro και εδώ του Huawei P20 και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε αν βρίσκεστε μπροστά σε δίλημμα αγοράς. 

Πρώτα απ΄όλα θα εστιάσω στο θέμα των μικρών μοντέλων, δυστυχώς αυτά αδικούνται και ζουν κάτω από την σκιά των μεγάλων αδερφών. Αν δεν τα βρείτε σε καλές τιμές και μεγάλη διαφορά από τα μεγάλα (250-300 ευρώ) ίσως δεν αξίζει να ασχοληθείτε μαζί τους, αν και είναι εξαιρετικά Smartphones. 
Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο πιο πάνω αναφορικά με το μέγεθος των Samsung, το S9 Plus είναι λίγο πιο μεγάλο και το S9 λίγο πιο μικρό απ΄όσο θα έπρεπε στο χέρι με τα Huawei P20 Pro και P20 να κερδίζουν σε αυτόν τον τομέα. 

Τα Samsung S9 έχουν με διαφορά καλύτερη και πιο καθαρή οθόνη από τα Huawei, με την οθόνη του οποίου να είναι πιο κοντά σε αυτή του iPhone X. Από εκεί και πέρα έχουμε “μάχες στα σημεία” θα λέγαμε. Για παράδειγμα το Huawei P20 Pro φορτίζει πιο γρήγορα από το S9 Plus, ενώ έχει καλύτερη, γρηγορότερη και πιο χρηστική αναγνώριση προσώπου από το S9 Plus. Το P20 Pro έχει πιο λιτό και ξεκάθαρο λειτουργικό από το S9 Plus αλλά η Samsung έχει περισσότερες επιλογές στον (απαιτητικό) χρήστη. 
Η αυτονομία είναι ίδια, δυστυχώς κανένα δεν έχει ραδιόφωνο FM (απαράδεκτο για high-end συσκευή με Android), σε ότι αφορά τις φωτογραφίες το P20 Pro κερδίζει στα σημεία, ειδικά στις βραδυνές λήψεις, με το S9 Plus να είναι πολύ κοντά αλλά να έχει καλύτερη αργή κίνηση στο βίντεο ενώ το P20 Pro περισσότερες επιλογές φωτογράφισης, όπως για παράδειγμα “Σχεδιασμό στη Νύχτα”. Από την άλλη το S9 Plus έχει περισσότερες λειτουργίες AR, αν και εκεί η Huawei έχει ανακοινώσει ότι θα εμπλουτίζει τις συσκευές της. 

Στα χρώματα, αν και είναι ελαφρώς υποκειμενικό, το Huawei P20 Pro έχει πιο εντυπωσιακές επιστρώσεις και γλιστράει – λερώνει λίγο λιγότερο από το S9 Plus. 

Οπότε, μπαίνει πάλι στο παιχνίδι η περίφημη σχέση απόδοσης – χαρακτηριστικών – τιμής. Σε κάθε περίπτωση Smartphones με τα καλύτερα χαρακτηριστικά και εκεί π.χ. το S9 θα χάσει από το P20 λόγω αποθηκευτικού χώρου. Στο review του P20 Pro, το S9 Plus ήταν 100 ευρώ πιο ακριβό, οπότε το Smartphone της Huawei κέρδιζε και τον τίτλο της Κορυφαίας Επίδοσης και της Άριστης Αγοράς. Αν και επίσημα δεν έχει αλλάξει κάτι στις τιμές, τρέχουν προσφορές από την Samsung οι οποίες κατεβάζουν την τιμή του S9 Plus στα 790 ευρώ, 100 ευρώ πιο φθηνά από το P20 Pro. Η Huawei απαντάει με το πρόγραμμα απόσυρσης το οποίο μπορεί να μειώσει αρκετά τη τιμή του P20 Pro.

Επί τούτου δεν συγκρίνουμε τα κορυφαία Smartphones Android με το Apple iPhone X. Παρότι το iPhone X είναι μια εξαιρετική συσκευή, τα χρήματα που ζητάει είναι εξω-πραγματικά όταν έχεις να κάνεις με Smartphones όπως το S9 Plus και P20 Pro.  

Ελπίζω να βοηθήσαμε! 

Γ. Κουρκουτάς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ