Έργο για την κινεζική State Grid ανέλαβε η Nokia

Η θυγατρική της Nokia στην Κίνα, Nokia Shanghai Bell, ανέλαβε έργο ανάπτυξης οπτικού δικτύου για λογαριασμό της State Grid Corporation of China (SGCC), της κρατικής εταιρείας παροχής ηλεκτρισμού της χώρας.

Το έργο έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες της State Grid στο Πεκίνο και στην πόλη Τιεντσίν και να βοηθήσει την εταιρεία στον ομαλό εκσυγχρονισμού του δικτύου μεταφορά της από τα 10 Gb/s σε άνω των 100 Gb/s, με βάση το καινοτόμο chipset PSE της Nokia.

Σημειώνεται ότι η State Grip έχει κατασκευάσει και διαχειρίζεται δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας που καλύπτουν πάνω από 1,1 δισ. καταναλωτές σε 26 επαρχίες, αυτόνομες περιοχές και δήμους της χώρας, καλύπτοντας το 88% της Κίνας.

Το νέο έργο που ανέλαβε η Nokia ακολουθεί την επιτυχημένη ανάπτυξη ενός παρόμοιο οπτικού δικτύου που υλοποίησε η Nokia Shanghai Bell στην κινεζική επαρχία Χεμπέι, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα 100 εκατ. πελάτες της SGCC Jibei.

«Το νέο οπτικό δίκτυο μεταφορών (OTN) μπορεί να παρέχει καλύτερη τεχνολογική υποστήριξη για επικοινωνίες, να παρέχει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας, και θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Nokia, η οποία έχει προηγμένες τεχνολογίες οπτικών / IP δικτύων και παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για να μας υποστηρίξει σε αυτό το έργο», δήλωσε ο .

Ο Jin Jian, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Nokia Shanghai Bell, Διευθυντής Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα, δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εργαζόμαστε και πάλι με το SGCC για να βελτιώσουμε το βασικό του δίκτυο, αυτή τη φορά στο Πεκίνο και το Tianjin. να ικανοποιήσει τις ανάγκες της σε χωρητικότητες, αλλά και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που θα απαιτηθούν καθώς θα καταστήσει πιο έξυπνο το ηλεκτρικό δίκτυο», δήλωσε ο Zhang Huijian, ο γενικός υποδιευθυντής της SGCC Tianjin Electric Information & Communication Corporation.

Από τη μεριά του ο Jin Jian, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nokia Shanghai Bell και επικεφαλής του τμήματος Επιχειρήσεων & Δημόσιου Τομέα, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με τη SGCC για να βελτιώσουμε το βασικό της δίκτυο, αυτήν τη φορά στο Πεκίνο και στην Τιεντσίν. Το νέο δίκτυο όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες της εταιρείας αλλά θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και θα υποστηρίξει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών που απαιτούνται στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα “πιο έξυπνο” δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ