Μην χάνεις ευκαιρίες. Έλα στο City Challenge Crowdhackathon #smartcity2!

Σε συνέχεια του επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διάβασε πιο κάτω έξι βασικά σημεία για το City Challenge crowdhackathon #smartcity2!

1. Στο Μαραθώνιο θα συμμετέχουν ομάδες από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από εμπειρία, γνωστικό υπόβαθρο η σπουδές. Θα συνεργαστούμε όλοι ώστε οι ομάδες να παρουσιάσουν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πόλεις που ζούμε), έχουν επιχειρηματικό ή/και κοινωνικό ενδιαφέρον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

2. Ο τομέας των έξυπνων πόλεων έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για όλους.Για τους δήμους που πρέπει να προσφέρουν αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες. Για τους πολίτες, γιατί μπορούν να συμμετέχουν ενεργά ως χρήστες στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Όλες οι πόλεις μας είναι τόσο μεγάλες για να πετύχουμε μια αλλαγή. Το “smartcity” και τα applications αφορούν σχεδόν τα πάντα. Την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις έξυπνες εφαρμογές που λύνουν καθημερινά προβλήματα (π.χ parking), τη διαχείριση υποδομών και αγαθών (νερό, ενέργεια, έξυπνα κτίρια), την ανάπτυξη εφαρμογών για τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τις μεταφορές, την προώθηση του εθελοντισμού σε μια πόλη κ.α.

Θα έχουμε πολλές ιδέες σε προδιαγραφές.. Εως τότε..

3. Συμμετέχουμε σε ομάδες με τις τεχνολογίες που γνωρίζουμε!Ξέρουμε να φτιάχνουμε εφαρμογές ; Ανεξάρτητα από τεχνολογίες web/mobile ή ικανότητα υλοποίησης :). Αν έχουμε όρεξη φτάνει. Αξιοποιούμε τα παραδείγματα, τα συνδυάζουμε με τις τάσεις ανάπτυξης εφαρμογών και τεχνολογίες που ξέρουμε και κάτι θα παρουσιάσουμε! Αν δεν έχουμε ομάδα συμμετέχουμε, θα βρούμε στον χώρο της διοργάνωσης. Αν δεν έχουμε ιδέα για το τι μπορούμε να φτιάξουμε, επίσης δηλώνουμε συμμετοχή. Θα σας βοηθήσουν οι μέντορες να παρουσιάσετε την ιδέα και να διαμορφώσετε την εφαρμογή σας.

4. Δεν υπάρχουν περιορισμοίTo crowdhackathon smartcity2 είναι μια ανοικτή διαδικασία και στην τεχνολογία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια τεχνολογία θες για να παρουσιάσεις την εφαρμογή σου π.χ #web #mobile #ai #chatbots #blockchain #iot #opensource #openhardware #opendata #openapis #paytech #wearables #cms, κλπ κλπ. Είμαστε επίσης ευέλικτοι. Θα περάσουμε μαζί 3,4 δημιουργικές μέρες και θα μάθουμε :). Την πρώτη μέρα (28.6) θα γίνει ένα kick off meeting που θα τα εξηγήσουμε όλα. Επίσης — λίγο νωρίτερα — στις 18/6 θα γίνει ένα ανοικτό open day για brainstorming και συζήτηση. Αν δεν είσαι Αθήνα δεν πειράζει. Θα γίνει live streaming (https://web.facebook.com/events/235901960325299/)

5. Στη διοργάνωση υπάρχουν σημαντικά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι “το μετά”. Είναι επίσης οι εμπειρίες που όλοι θα κερδίσουμε αφού μαζί μας έχουμε σημαντικά στελέχη της αγοράς, τεχνολογικούς παρόχους και διεθνούς επιπέδου προσωπικότητες (π.χ CIO city of Palo Alto). Είναι μια μοναδική ευκαιρία επίσης για να αναπτυχθούν συνέργιες και συνεργασίες με τους Φορείς και Οργανισμούς που συμμετέχουν. Η ΚΕΔΕ επίσης θα υποστηρίξει τις ομάδες που θα διακριθούν ώστε να συμμετέχουν σε πρόγραμμα acceleration και να ωριμάσουν /τελειοποιήσουν την αρχική τους ιδέα κάνοντας τη διαθέσιμη στους χρήστες! (smartcity innovation lab)

6. Οι πόλεις είναι το μεγαλύτερο πεδίο ανάπτυξης startups! Μπορούμε να καινοτομήσουμε και να πειραματιστούμε με μια ιδέα ή μια εφαρμογή. Αν μια εφαρμογή μπορεί να υλοποιηθεί για ένα δήμο στην Ελλάδα, τότε μπορεί να είναι διαθέσιμη και σε δήμους / πόλεις του εξωτερικού. Οι πόλεις αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και προβλήματα. Ο τομέας των #smartcities είναι trillion $. Mπορεί να σκεφτείς ένα startup? Ή αν έχεις κάτι σε εξέλιξη να το κατευθύνεις σε αυτη την αγορά. Διάβασε ενδεικτικά https://www.esi-africa.com/smart-city-market-frost-sullivan/

Mείνε συντονισμένος για updates και χρήσιμο περιεχόμενο στο site και στο facebook event https://web.facebook.com/events/235901960325299/

6+1 Μπορώ να συμμετέχω με τους παρακάτω τρόπους

  • Με την ομάδα μου για να παρουσιάσω εφαρμογή στο τέλος του 3ημέρου
  • Ως μέντορας για να μεταφέρω την εμπειρία μου στις ομάδες
  • Ως πάροχος δεδομένων (με τα δεδομένα μου μπορούν να υλοποιηθούν ωραίες ιδέες)
  • Ως εθελοντής. Για να βοηθήσω όπως και όσο μπορώ

Εγγραφές εδώ http://crowdhackathon.com/smartcity2/apply/

Δες επίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ