Morgan Stanley: “Κόβει” τις τιμές-στόχους για Alpha, ETE, Πειραιώς, ανεβάζει στο 1,05 ευρώ τη Eurobank

Σε σημαντική μείωση των τιμών-στόχων για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η Morgan Stanley, ενώ αντίθετα αύξησε την τιμή-στόχο που θέτει για τη Eurobank.

Ειδικότερα, σε ανάλυσή της για τον τραπεζικό κλάδο, η Morgan Stanley θέτει νέα τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,10 ευρώ από 2,90 ευρώ προηγουμένως (-28%), για την Εθνική κατεβάζει την τιμή-στόχο στο 0,30 ευρώ από 0,40 ευρώ πριν (-25%), ενώ για την Πειραιώς η νέα τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 2,95 ευρώ από 5,20 ευρώ προηγουμένως (-43%).

Την ίδια στιγμή για τη Eurobank θέτει νέα τιμή-στόχο στο 1,05 ευρώ από 0,90 ευρώ προηγουμένως, τιμή υψηλότερη κατά 17%.

Παράλληλα, η Morgan Stanley διατηρεί «ουδέτερη» στάση για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας ότι ο κλάδος θα εμφανίσει περιόδους μεταβλητότητας καθώς η πορεία των τραπεζικών μετοχών επηρεάζεται από τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα και τις εξελίξεις στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Επίσης, σημειώνει ότι οι μετοχές των τραπεζών σημείωσαν ράλι 10%-21% πριν από τα stress tests καθώς οι ανησυχίες για κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν περιορισμένες, ωστόσο τώρα η προσοχή στρέφεται στη στρατηγική τους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων σε πιο βιώσιμα επίπεδα.

Τονίζει, ακόμα, ότι οι τράπεζες είναι πιθανό να συνεχίζουν να βασίζονται σε ακριβές διαγραφές και εκποιήσεις για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, γεγονός που οδηγεί σε υψηλότερο κόστος κινδύνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ