Τρ. Πειραιώς: Στα 432 εκατ. ευρώ το τίμημα που θα καταβάλει η Bain για τα NPEs

Στο ποσό των 432 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την πώληση χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών NPEs πιστωτικής απαίτησης 1.950 εκατ. ευρώ ή 1.450 εκατ. ευρώ μεικτής λογιστικής αξίας, στην Bain, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 30η Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαΐου, όπως έγραψε το EMEA.gr, η τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση μη εξυπηρετούμενων και καταγγελμένων επιχειρηματικών πιστωτικών ανοιγμάτων (ΝPE), με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα, συνολικού ύψους πιστωτικών απαιτήσεων 1.950 εκατ. ευρώ, μεικτής λογιστικής αξίας 1.450 εκατ. ευρώ, με την Bain Capital Credit LP.

Η συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις που απαιτούνται από τις αρμόδιες ελληνικές εποπτικές αρχές, καθώς επίσης και στη συναίνεση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως ανέφερε η τράπεζα, η επίδραση της συναλλαγής στα εποπτικά κεφάλαια του Ομίλου της 31ης Μαρτίου 2018, αναμένεται να είναι θετική κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει περισσότερο από 100 μονάδες βάσης τον δείκτη NPE της τράπεζας. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου ούτε θα διακρατήσει τους κινδύνους και τα οφέλη που συνδέονται με αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ