Το si-Cluster συστήνει τη “Made in Greece” διαστημική καινοτομία στην Thales Group

Την ποιότητα της αεροδιαστημικής καινοτομίας που παράγεται στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει η Thales Group, κορυφαίος παίκτης στην παγκόσμια αγορά αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του si-Cluster, του Ελληνικού Συνεργατικού Σχηματισμού Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ, και του πολυεθνικού κολοσσού.

Στο workshop που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό, κύριες θεματικές ενότητες αποτέλεσαν η διερεύνηση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων και της Thales στο πλαίσιο των βιομηχανικών και ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και η δημιουργία συνεργειών για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών για το διάστημα με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων.

Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών μελών: Adamant Composites, Alma, Attisat, Elfon, EMTech, ESS, FEAC, Heron, Inasco, Miltech, Planetek Hellas, Prisma, Softcom, Teletel, Terra Spatium, καθώς και εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών φορέων μελών του si-Cluster: CSLab/ΕΜΠ, DSCAL/ΕΚΠΑ, MicroLab/ΕΜΠ παρουσίασαν τις δράσεις τους, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου, με στόχο την ανάδειξη μελλοντικών συνεργασιών.

Ο Δρ Jorge-A. Sanchez-P., Πρόεδρος του ΔΣ του si-Cluster και CSFO του Corallia δήλωσε: «Έχοντας ως στρατηγική προτεραιότητα την προσέλκυση διεθνών κολοσσών στη χώρα μας και ως κύριο στόχο την αύξηση της διεθνούς παρουσίας μας, πραγματοποιούμε συγκεκριμένες συναντήσεις προκειμένου να αναδείξουμε την ποιότητα της αεροδιαστημικής τεχνολογίας που παράγεται στην Ελλάδα και να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις και τους ερευνητικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον πιο high-tech κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Ευχαριστούμε την Thales για την παρουσία της στην Ελλάδα και τη δυνατότητα να φέρουμε σε επαφή την αεροδιαστημική καινοτομία Made in Greece με όλα τα τμήματα της Thales ώστε να διερευνήσουμε σημαντικές συνεργασίες».

Από τη μεριά του, ο Cyrille Dupont, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Ανατολικών Βαλκανικών χωρών του THALES Group, και Πρόεδρος και CEO της THALES HELLAS S.Α. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «H THALES με μεγάλη ευχαρίστηση και υπερηφάνεια υποστηρίζει πλήρως τις πρωτοβουλίες του si-Cluster υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του νεοσύστατου Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Έχουμε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει να διαδραματίσει έναν ηγετικό ρόλο στον τομέα του διαστήματος εντός της Ευρώπης, χάρη στο δίκτυο των καινοτομιών που κατέχει, τις ικανότητες των μηχανικών της και την ευελιξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. H THALES είναι πρόθυμη να αυξήσει την παρουσία της στην χώρα αυτή μέσα από τη δημιουργία συνασπισμών εγχωρίων σημαντικών παραγόντων γύρω από επαναστατικές τεχνολογίες, πράγμα που έχει αποδειχθεί με τόση επιτυχία από τον όμιλο μας κατά την τελευταία δεκαετία σε όλη την Ευρώπη».

si-Cluster Thales

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ