Η Uber “βάζει” 24 εκατ. δολάρια για ιπτάμενα ταξί και φτιάχνει ερευνητικό κέντρο στο Παρίσι

H Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δαπανήσει 24 εκατομμύρια δολάρια για να ανοίξει το πρώτο ερευνητικό κέντρο για ιπτάμενα ταξί στο Παρίσι, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

Το 2016 η Uber δημιούργησε το πρόγραμμα Elevate για την κατασκευή αεροσκαφών κάθετου κατακόρυφου απογείωσης και προσγείωσης, τα οποία κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας και άλλων αυτόνομων προσπαθειών οχημάτων, η Uber έχει ανοίξει προηγμένα γραφεία τεχνολογίας στο Πίτσμπουργκ, το Τορόντο και το Σαν Φρανσίσκο.

“Σήμερα δεσμευόμαστε για ένα νέο Κέντρο προηγμένων τεχνολογιών, το οποίο αρχικά θα επικεντρωθεί στην Uber Elevate”, γράφει ο Eric Allison, επικεφαλής των προγραμμάτων αερομεταφορών της Uber, σε ανάρτηση του. “Η Γαλλία είναι το ιδανικό μέρος για το επόμενο βήμα προς τα εμπρός με ισχυρή ιστορία στην έρευνα και ανάπτυξη, παγκόσμιας κλάσης μηχανικούς και έναν μοναδικό ρόλο στην αεροπορία παγκοσμίως”.

Η ανακοίνωση έρχεται μια μέρα αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber Dara Khosrowshahi και άλλοι διευθύνοντες σύμβουλοι συμμετείχαν σε συνάντηση κορυφής με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν. Σήμερα επίσης σηματοδοτεί την έναρξη της διάσκεψης Viva Technology στο Παρίσι, όπου ο Khosrowshahi προγραμματίζεται να δώσει μια ομιλία το απόγευμα.

Ο Μακρόν έχει προσπαθήσει πολύ να φέρει εταιρείες τεχνολογίας στη χώρα και η ανακοίνωση της Uber αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη συμφωνία σε αυτή την κατεύθυνση ως τώρα. Η εταιρεία στην ανακοίνωση της τόνισε ιδιαίτερα τους ιστορικούς δεσμούς που έχει με τη Γαλλία, άλλωστε η ιδέα της Uber γεννήθηκε από κάποιον που προσπαθούσε μάταια να βρει ταξί στο Παρίσι. 

Βέβαια μόνο ρόδινη δεν είναι η σχέση ανάμεσα σε Uber και Γαλλίας, με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εταιρεία, ενώ και τα συνδικάτα ταξί της χώρας έχουν προχωρήσει σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις για την λειτουργία της Uber στη χώρα. 

Ωστόσο από τότε που ο Khosrowshahi αντικατέστησε τον Travis Kalanick σαν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. η Uber ακολούθησε μια πιο συνεργατική προσέγγιση με τις πολιτικές αρχές σε όλο τον κόσμο. 

Και φυσικά μια επένδυση στο μέλλον και την τεχνολογία, ανοίγει πάντα διάπλατα τις πόρτες συνεργασίας, αφού θα προσφέρει εργασία σε πολύ ταλαντούχα και εξειδικευμένα μυαλά της χώρας. Το νέο ερευνητικό κέντρο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Φθινόπωρο και θα επικεντρωθεί στις ικανότητες διαχείρισης του εναέριου χώρου, στην αυτονομία, σε δίκτυα επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, στην αποθήκευση ενέργειας και στα συστήματα χρέωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ