Δεν εγκαταλείπει την έκδοση ομολόγου η Εθνική Πανγαία

Η αναβολή της διαδικασίας προσφοράς ομολογιών 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ανατρέπει τα σχέδια της εταιρείας να αναζητήσει χρηματοδότηση από τη διεθνή αγορά ομολόγων.

Όπως, εξάλλου, σημειώνει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της για την αναβολή της διαδικασίας, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγω των ευμετάβλητων και δυσμενών συνθηκών των αγορών, θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις χρηματαγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία φέρεται να εξετάζει δύο εναλλακτικές. Η πρώτη αφορά την επανεκκίνηση της διαδικασίας μέχρι τα μέσα Ιουλίου, με βάση το υφιστάμενο ενημερωτικό δελτίο, εφόσον προηγηθεί πιστοληπτική αξιολόγηση του ομολόγου.

Η δεύτερη εναλλακτική αφορά την έναρξη νέας διαδικασίας προσφοράς ομολογιών, με νέο ενημερωτικό δελτίο, προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του επόμενο.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την έκδοση των ομολογιών για την αναχρηματοδότηση, εντός του επόμενο 18μήνου, του δανεισμού της, καθώς και για νέες επενδύσεις.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν πηγές της εταιρείας, η πρόσφατη αναβολή της έκδοσης ομολογιών δεν επηρεάζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, καθώς διαθέτει πιστωτικές γραμμές. Η Εθνική Πανγαία σχεδιάζει επενδύσεις έως 700 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται κυρίως στην ελληνική αγορά, αν και εξετάζει επίσης τις προοπτικές στις αγορές της Κύπρου, των Βαλκανίων και της Ιταλίας όπου ήδη έχει αναπτύξει παρουσία.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες ακινήτων, το ενδιαφέρον της εισηγμένης εστιάζεται, πέρα από τους κλάδους των γραφείων, καταστημάτων και αποθηκών, και στον τουριστικό τομέα, όπου πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά του Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Zeus International.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη επένδυση της εταιρείας στον τουριστικό κλάδο, καθώς έχει προηγηθεί η εξαγορά του πρώην ξενοδοχείου Μορέας στην Πάτρα, εκεί όπου θα λειτουργήσει το πρώτο Moxy του ομίλου της Marriott.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ