Κ. Γεράρδος: “Προχωράμε με πίστη στο πρόγραμμα και τις αξίες του Πλαισίου”

Την πίστη της στο επενδυτικό πρόγραμμα των 10 εκατ. ευρώ, για την διετία 2018-2019, επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης η διοίκηση της εταιρείας Πλαίσιο η οποία θα διανείμει, για την χρήση του 2017, μέρισμα 0,07 λεπτών ανά μετοχή (1,45 εκατ. ευρώ) το οποίο είναι αυξημένο κατά 40% σε σχέση με την περυσινή χρήση.

Όπως ανέφερε σχετικά ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο ΧΑ εταιρεία, Κώστας Γεράρδος, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές κινήσεις που θα προσθέσουν νέα στοιχεία στο χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του Πλαισίου.

Παράλληλα η εταιρεία, όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, εισέρχεται σε νέες αγορές, όπως αυτή των εκπαιδευτικών συνεδρίων, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάτι για την θρυλούμενη “είσοδο” της στην αγορά των λευκών συσκευών. Ωστόσο, το EMEAgr, είναι σε θέση να γνωρίζει πως η εταιρεία έχει αρχίζει, σε στελεχιακό επίπεδο, να “θωρακίζεται” προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, σημείωσε άνοδο πέρυσι στα 286 εκατ. ευρώ (έναντι 283 εκατ. ευρώ το 2016). Τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση κατά 5,9%, φθάνοντας τα 10,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη διευρύνθηκαν κατά 9,5%, φθάνοντας τα 4,9 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας ήταν εκείνες που στήριξαν πέρυσι την ανάπτυξη του ομίλου, καθώς πέτυχε έσοδα 51 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,3%.

Οι πωλήσεις χαρτικών και ειδών γραφείου παρέμειναν σχεδόν σταθερές (+0,2%) στα 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υποχώρησαν οριακά (-1%), φτάνοντας τα 138,3 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία πέτυχε πέρυσι, για άλλη μία φορά, ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 12 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της λελογισμένης αύξησης των αποθεμάτων και της ορθολογικής διαχείρισης των προμηθευτών.

Σημειώνεται, τέλος, πως τα ταμειακά διαθέσιμά της εταιρείας έφτασαν τα 50 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 50% της χρηματιστηριακής της αξίας. Τέλος, η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του δανεισμού.

Ο Κώστας Γεράρδος, τέλος, έδωσε έμφαση στις σημαντικές επιτυχίες της εταιρείες μέσα στο 2017, με αιχμή την πολύ επιτυχημένη σχολική περίοδο κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 330.000 πωλήσεις, ενώ μνεία έκανε και στον υπέρ-διπλασιασμό των πωλήσεων κατά το Black Friday με τους επισκέπτες του plaisio.gr να ξεπερνούν τα 2.000.000, αλλά και την αποτελεσματικότητα του δικτύου διανομής της εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ