Αύριο σε ζωντανή μετάδοση η απολογία του Zuckerberg στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για κλειστή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απολογία του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg, τελικά η συζήτηση θα γίνει σε ανοιχτή απευθείας μετάδοση. 

Ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και ευρωβουλευτές σχετικά με την διαρροή των στοιχείων 85.000.000 χρηστών του κοινωνικού δικτύου και την χρήση τους από την Cambridge Analytica, ένα σκάνδαλο που έφερε στην επιφάνεια τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών δικτύων και την συμβολή τους στην σωστή ή την λάθος πληροφόρηση των χρηστών. Η Cambridge Analytica χρησιμοποίησε τα στοιχεία που υπέκλεψε με δόλιο τρόπο από τους χρήστες για να προβεί σε στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία κατά την διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ενώ μόλις πριν μερικές μέρες αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αίτηση πτώχευσης. 

Ο ιδρυτής του Facebook έχει βρεθεί αντιμέτωπος με διάφορες επιτροπές προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο το κοινωνικό δίκτυο δεν κατάφερε να προστατεύσει τους χρήστες του και να δώσει εξηγήσεις για το πως έχει σκοπό το Facebook να διασφαλίσει από εδώ και πέρα την ασφάλεια των στοιχείων των χρηστών του. 

Ο Mark Zuckerberg θα μιλήσει αύριο μέσω live streaming στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον πρόεδρο του Αντόνιο Ταγιάνι να χαρακτηρίζει με ανάρτηση του στο Twitter, την συγκεκριμένη απόφαση ως “Σπουδαία Νέα”. Όπως αναφέρει το Reuters ο Mark Zuckerberg θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες αύριο το απόγευμα στις 19:15 (ώρα Ελλάδας), ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ