H Porsche στην δίνη του dieselgate

Άλλη μια γερμανική εταιρεία πιάστηκε στην δίνη του dieselgate, καθώς σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η Porsche προχωράει σε άμεση ανάκληση 19.000 αυτοκινήτων Cayenne και Macan. 

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο οι γερμανικές αρχές διέταξαν την άμεση ανάκληση δύο μοντέλων της Porsche, τα οποία βρέθηκαν να “φοράνε” μη εγκεκριμένο λογισμικό με σκοπό την απόκρυψη των πραγματικών δεδομένων των ρυπογόνων εκπομπών, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας αυτοκινήτου ΚΒΑ.

Η αποκάλυψη για την ανάκληση έγινε πρώτα από το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και επιβεβαιώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό, η ανάκληση αφορά σ’ όλον τον κόσμο 53.000 Macan και 6.800 Cayenne. Τον Ιούλιο 2017, το Βερολίνο είχε ήδη διατάξει την ανάκληση 22.000 Porsche Cayenne με κινητήρες 3L TDI, ενώ αυτή τη φορά το μέτρο αφορά τα Cayenne με κινητήρες 4,2L V8, σύμφωνα με το Der Spiegel.

«Μη εγκεκριμένα λογισμικά», ικανά να εξαπατούν τους ελέγχους των ρυπογόνων εκπομπών, «εντοπίσθηκαν» σ’ αυτά τα οχήματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της KBA.

Η Volkswagen, μητρική εταιρεία της Porsche, παραδέχθηκε το φθινόπωρο του 2015 πως εξόπλισε 11 εκατομμύρια οχήματα ντίζελ, που κατασκεύασε, με ένα λογισμικό ικανό να εξαπατά τα τεστ για τους ρύπους και να κρύβει εκπομπές που μερικές φορές υπερέβαιναν μέχρι και 40 φορές τα επιτρεπτά όρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ