Η Allianz επενδύει σε Startup ασφαλειών ζωής

Ο χώρος των ασφαλειών θα δεχτεί το μεγαλύτερο transformation και “ταρακούνημα” τα επόμενα χρόνια με όπλα την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και φυσικά την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες InsurTech Startups έχουν εστιάσει σε “εύκολους” τομείς, όπως αυτών των ασφαλειών αυτοκινήτων και περιουσίας. Όταν, όμως, φτάνουμε στις ασφάλειες ζωής και υγείας τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της σωστής εκτίμησης ρίσκου που θα πρέπει να γίνει αλλά και των πολλών παραμέτρων και επιλογών.

Στη Γαλλία ιδρύθηκε πρόσφατα η πρώτη ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία εδώ και δεκαετίες, με στόχο να απλοποιήσει τις ασφάλειες υγείας στο μέγιστο βαθμό. Ποσό 700 εκατ. δολαρίων έχει επενδυθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2017 σε InsurTech, με τις επενδύσεις να παρουσιάζουν μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2016, με την πρόσφατη επένδυση της Allianz να καλύπτει τις ασφάλειες ζωής.

Η Ladder έχει την έδρα της στο Palo Alto και ιδρύθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2017. Από τότε έχει επεκταθεί σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ παρουσιάζοντας σημαντική ανάπτυξη. Η Startup συνεργάζεται με την Fidelity Security Life Insurance Company για τις ασφαλιστικές καλύψεις και αντασφαλιστικά καλύπτεται από την Hannover RE, με τους επενδυτές να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις Canaan Partners, Lightspeed.

Μαζί με την Allianz, στον πρόσφατο χρηματοδοτικό γύρο των 10 εκατ. δολαρίων, συμμετέχει και η Northwestern Mutual Life Insurance Company. Σύμφωνα με τους ιδρυτές της, η Ladder δεν πρόκειται να επεκταθεί σε άλλα ασφαλιστικά αντικείμενα, αλλά θέλει να αλλάξει και να απλοποιήσει ριζικά τις ασφάλειες ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ