Το Twitter λαμβάνει πρόσθετα μέτρα κατά των trolls

Πρόσθετα μέτρα κατά των trolls που διαστρεβλώνουν το δημόσιο διάλογο στην πλατφόρμα του, κάνοντας πλέον τις αναρτήσεις τους λιγότερο ορατές και πιο δύσκολα προσβάσιμες, λαμβάνει το Twitter.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και έγινε δημοφιλές χάρη στην ελευθεροστομία που επέτρεψε, εδώ και κάποια χρόνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα των χρηστών που κάνουν συνεχώς επιθετικές αναρτήσεις κατά τρίτων, καθώς φοβάται ότι έτσι χάνει «πελάτες», σύμφωνα με το Reuters.

Εξάλλου, όπως σημειώνεται, οι κανόνες του Twitter απαγορεύουν ήδη την καταχρηστική συμπεριφορά και η εταιρεία μπορεί να αναστείλει ή να μπλοκάρει λογαριασμούς χρηστών όταν κάποιος τους αναφέρει, ενώ και οι χρήστες μπορούν να «φιμώσουν» τους χρήστες που θεωρούν προσβλητικούς.

Τώρα, όμως, η εταιρεία έκανε γνωστό διά του διευθύνοντος συμβούλου της Τζακ Ντόρσι ότι πλέον θα αναζητά «σήματα συμπεριφοράς» με στόχο «να βελτιώσει την υγεία» των συζητήσεων μεταξύ των χρηστών της.

Όπως σημείωσε, το δίκτυο θα προσπαθήσει τώρα να εντοπίσει τους προβληματικούς λογαριασμούς εξετάζοντας ύποπτες συμπεριφορές όπως το πόσο συχνά οι χρήστες «τουιτάρουν» σχετικά με λογαριασμούς που δεν τους ακολουθούν ή αν έχουν επιβεβαιώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Τα tweets από αυτούς τους λογαριασμούς, όπως σημειώθηκε, δεν θα αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο αν κανείς κάνει κλικ στο «περισσότερες απαντήσεις» ή αν επιλέξει να δει τα πάντα στην αναζήτησή του».

Ήδη το νέο σύστημα έχει δοκιμασθεί και έχει οδηγήσει σε λιγότερες αναφορές παραπόνων από τους «υγιείς» χρήστες, καθώς εμφανίζεται μείωση κατά 4% στις αναφορές που προέρχονται από τα αποτελέσματα αναζήτησης και 8% στις αναφορές που αφορούν απαντήσεις σε άλλες συνομιλίες.

Ο Ντόρσι δήλωσε, επίσης, ότι οι 336 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Twitter θα πρέπει να περιμένουν και άλλες αλλαγές τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να κάνει πιο πολιτισμένο το διάλογο στην πλατφόρμα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ