Απαγορεύσεις και νέο “σορτάρισμα” για την Folli Follie από ξένο fund

Και αυτή η εβδομάδα αναμένεται να είναι δύσκολη για την Folli Follie καθώς μετά την επίθεση της QCM άλλο ένα fund, αυτή τη φορά το Oasis Investments II Master Fund άνοιξε short θέσεις για την μετοχή της εταιρείας. Το Oasis  προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση μετά τα 2 απανωτά limit down της Folli Follie, ενώ είχε προηγηθεί και το short της Oceanwood το οποίο δήλωσε πως είναι short στη μετοχή της Folli Follie εδώ και δύο χρόνια. 

Συγκεκριμένα, από τις 8 Μαΐου και όταν η Folli Follie είχε ήδη σημειώσει δύο limit down στο ταμπλό, το Oasis Investments II Master Fund LTD αποφάσισε να ανοίξει short θέσεις στη μετοχή της. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι αρνητικές καθαρές του θέσεις στην Folli Follie διαμορφώνονται στο 0,75% των μετοχών της.

Τα σορταρίσματα αυτά δείχνουν πως τα επενδυτικά fund δεν πιστεύουν πως τα προβλήματα για την εταιρεία θα τελειώσουν σύντομα και πς η Folli Follie έχει ακόμα δύσκολο δρόμο μπροστά της, αν τελικά καταφέρει να βγει από αυτή την περιπέτεια όρθια. 

Σαν να μην έφταναν τα σορταρίσματα των ξένων fund, η MSCI διέγραψε την Folli Follie από τον δείκτη MSCI Stantard Greece, χωρίς να την αντικαταστήσει με κάποιο άλλο τίτλο. Σύμφωνα με την τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI, πλέον η μετοχή της Folli Follie προστίθεται μαζί με την μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον MSCI Small Cap, από τον οποίο διαγράφεται η μετοχή των ΕΛΠΕ. Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, η οποία είχε προβλέψει την διαγραφή της Folli Follie, αυτή η κίνηση από την MSCI θα οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 12,7 εκατ. δολαρίων από τη μετοχή.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την Folli Follie να δημοσιοποιήσει τα αναλυτικά στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας και μάλιστα με την διαδικασία της άμεσης ανταπόκρισης. Η Folli Follie ακόμα δεν έχει παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία του ταμείου της καθώς και των καταθέσεων της σε τράπεζες σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα. 

Εκτός από την διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής του ομίλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε την διενέργεια πρόσθετου ελέγχου στις ενοποιημένες καταστάσεις της Folli Follie (κάτι στο οποίο προχώρησε η εταιρεία), τον ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG από την ΕΛΤΕ, ενώ ζήτησε και αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει η QCM στην έκθεσή της, με την προσκόμιση των σχετικών στοιχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ