Το “σεισμό στο Μουσείο” φέρουν η ΑΧΑ και το Μουσείο Γουλανδρή

Μία πρωτοποριακή ψηφιακή έκθεση για το φαινόμενο του σεισμού διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η ΑΧΑ.

Οι επισκέπτες της έκθεσης «Σεισμός στο Μουσείο», που ξεκινά στις 23 Μαΐου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, θα έχουν την ευκαιρία μέσω εικονικής πραγματικότητας, νέων τεχνολογιών, βιωματικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών να «εξερευνήσουν» τον σεισμό, να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να προστατευτούν και να εξοικειωθούν με αυτό το φυσικό φαινόμενο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα «Σεισμός στο Μουσείο» περιλαμβάνει επίσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, καθώς και δύο ημερίδες, για τους εκπαιδευτικούς και για το ευρύ κοινό.

Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 23 Μαΐου και για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.gnhm.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ