3.000 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να γίνουν επιχειρηματίες στο πρόγραμμα του Egg!

Tα στοιχεία από το πρόγραμμα υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας Egg -Enter*grow*growth της Eurobank και του Corallia αποκαλύπτει ότι αλλάζει σιγά – σιγά η άποψη των Ελλήνων για την επιχειρηματικότητα και όχι μόνο των νέων, και αυτό από μόνο του είναι κάτι το εντυπωσιακό για τα δεδομένα της χώρα μας.  

3.000 άτομα εκδήλωσαν ένα αρχικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας του Egg, και συγκεκριμένα για τον 6ο κύκλο του, 270 αιτήσεις έγιναν τελικά και από αυτές εγκρίθηκαν 191.  
Παράλληλα, υπάρχουν 31% γυναίκες στα πολυμελή σχήματα που αιτήθηκαν συμμετοχή ενώ το 12% είναι άνω των 40 ετών!

Οι επιχειρηματικές ιδέες που υποβλήθηκαν καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι κλάδοι που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνοι των Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού (19%), των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things και FinTech (17%), του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (15%), των Δημιουργικών Βιομηχανιών – Gaming (13%), καθώς και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (11%).

Παράγοντες που συνέβαλλαν καθοριστικά στην αύξηση των συμμετεχόντων και στην ενίσχυση του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων ήταν οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν κατά το σχεδιασμό του 6ου κύκλου και, ιδιαίτερα, η παροχή ενός ευρέως πλέγματος χρηματοδοτικών εργαλείων που πλέον περιλαμβάνει από την παροχή μικρο-χρηματοδοτήσεων και επιχειρηματικών κεφαλαίων κίνησης μέχρι πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά σε αυτό το στάδιο του προγράμματος καταγράφηκε διψήφιο ποσοστό (10%) συμμετοχής από επιχειρηματικές ομάδες που έχουν ήδη συστήσει επιχείρηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Αυτό ερμηνεύεται και ως μια θετική ένδειξη ωρίμανσης του ελληνικού οικοσυστήματος start-up, κάτι που αποτελεί άλλωστε και στρατηγικό στόχο του Προγράμματος egg.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ