Η Telefonica Ισπανίας μεταμορφώνει τα data centers της σε συνεργασία με τις Nokia και Nuage Networks

Η Telefonica Ισπανίας προχωρά στον εκσυγχρονισμό των data center της αξιοποιώντας τους δρομολογητές υψηλών επιδόσεων της Nokia και τη λύση υπηρεσιών δικτύου Virtulized Networks Services της Nuage Networks, μέλος του ομίλου Nokia.

Ειδικότερα, η Nokia και η Nuage Networks ανέλαβαν τη δημιουργία ενός ανοικτού, ευέλικτου και εξαιρετικά ασφαλούς δικτύου για τα data center της Telefonica Ισπανίας, με στόχο να διευρύνουν την ευελιξία και την αποδοτικότητα των υπηρεσιών που προσφέρει μέσω του cloud η εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Στόχος της Telefonica σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες «νέφους» είναι να προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να παραγγέλνουν, τα προσαρμόζουν και να διαμορφώνουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω μιας αυτοματοποιημένης πύλης.

Ο Joaquín Mata, διευθυντής επιχειρήσεων, δικτύου και πληροφορικής της Telefónica Ισπανίας, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία αυτή: «Για να ανταποκριθούμε στις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρηματικές απαιτήσεις για ευκινησία και ανάπτυξη κατά παραγγελία, κινηθήκαμε επιθετικά και δημιουργήσαμε την υποδομή που μας επιτρέπει να προσφέρουμε υπηρεσίες διασύνδεσης μέσω μιας νέας αρχιτεκτονικής που βασίζεται στο cloud. Η λύση της Nuage Networks μπορεί να υποστηρίξει όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας σε όλες τις περιοχές που έχουμε παρουσία, χωρίς πρόβλημα. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες μας θα βελτιώσουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους με αυτές τις νέες υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud».

Από τη μεριά του, ο Sunil Khandekar, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nuage Networks, μέλους της Nokia, δήλωσε: «Οι ανάγκες πληροφορικής, επικοινωνιών και υπηρεσιών των επιχειρήσεων είναι σήμερα πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με αυτές που είχαν πριν από λίγα χρόνια και ως εκ τούτου απαιτούν νέες τεχνολογίες για να τις στηρίξουν. Συνεργαστήκαμε στενά με την Telefónica ώστε να διασφαλίσουμε ότι η λύση της Nuage Networks ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις όλου του δικτύου της Telefonica. Οι επιχειρήσεις λοιπόν που χρειάζονται περισσότερη ευελιξία ώστε να διεισδύσουν πιο γρήγορα σε νέες αγορές μπορούν πλέον να το επιτύχουν μέσω αξιόπιστων παρόχων όπως η Telefónica».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ