To 85% της γης που πωλείται στη Ρουμανία προορίζεται για κατοικίες

Σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ακινήτων Wizmo.ro και RE / MAX Grup de Lux, το 85% της γης που πωλείται στη Ρουμανία θα χρησιμοποιηθεί για κατοικίες, ενώ περίπου το 70% των αγοραστών είναι κτηματομεσιτικές εταιρείες. Η αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά κατοικιών έχει ωθήσει τους κατασκευαστές ακινήτων να κάνουν όλο και περισσότερες αγορές γης, ανέφεραν οι δύο εταιρείες σε μια ανάλυση της αγοράς.

Οι επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν γη ενδιαφέρονται κυρίως για την αναμενόμενη απόδοση της επένδυσής τους και για το σαφές νομικό καθεστώς της γης που αγοράζουν, καθώς και για το πολεοδομικό καθεστώς.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι πόλεις με το μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών γης είναι το Βουκουρέστι, το Κλούι και η Τιμισοάρα.

“Οι συναλλαγές ακινήτων είναι ιδιαίτερα επιδιωκομένες σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντος στη χώρα, ενώ το 2017 σημειώθηκε σημαντική ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα, μεταξύ των οποίων είναι η γενική δυναμική της αγοράς, η αύξηση των τιμών ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς και η σχεδίασης της Αστικής Ζώνη που ολοκληρώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Την ίδια στιγμή, η τάση αυτή ενισχύεται και από την αύξηση του αριθμού των επενδυτών στον τομέα των ακινήτων”, δήλωσε ο Marteen Deboo, Διευθύνων Σύμβουλος της Wizmo.ro.

Σύμφωνα με την RE / MAX Group de Lux, το 70% των αγοραστών γης είναι κατασκευαστές ακινήτων, κυρίως έμπειροι πελάτες που γνωρίζουν την αγορά και τους πολεοδομικούς κανονισμούς.

«Είτε μιλάμε για μικρές επενδύσεις, όπως σπίτια ή ακίνητα με δύο οικιστικές μονάδες, είτε για οικιστικά συγκροτήματα με δεκάδες ή εκατοντάδες διαμερίσματα, ο οικιακός τομέας παράγει ένα σημαντικό κέρδος, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια ταχεία ανάπτυξη της ζήτησης γης από τους κατασκευαστές ακινήτων », ανέφερε ο εκπρόσωπος της RE / MAX Grup de Lux Sorin Todorut στην ανάλυση. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ