Έτοιμη να δώσει το παρόν στα μεγάλα διεθνή έργα ενέργειας η Cenergy

Το παρόν στα μεγάλα διεθνή έργα που προωθούνται, εκμεταλλευόμενη το εξειδικευμένο προσωπικό, τις επενδύσεις των τελευταίων ετών αλλά και την εστίασή της σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, είναι έτοιμη να δώσει η Cenergy, σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση της εταιρείας στη χθεσινή παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με τα μέλη της διοίκησης, οι προοπτικές της Cenergy μακροπρόθεσμα είναι ευοίωνες, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση στον τομέα της ενέργειας, λόγω της στροφής που προωθείται από τον άνθρακα προς το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όπως τόνισαν, ο όμιλος έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για είναι ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς διαθέτει προσωπικό υψηλών προσόντων και σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις, Στόχος, λοιπόν, είναι να εκμεταλλευτεί τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια και να καλύψει την παραγωγική του δυναμικότητα, τόσο την υφιστάμενη όσο και εκείνη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Σε ότι αφορά τον τομέα των Σωληνουργείων Κορίνθου, η διοίκηση του ομίλου ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει μερίδιο στα μεγάλα διεθνή έργα θα προκύψουν από την ευρύτερη πολιτική της Ευρώπης να περιορίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία μέσω διάφορων εναλλακτικών αγωγών, όπως επίσης και από την εκμετάλλευση των πηγών σε Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο.

Στο χώρο των καλωδίων, μεταξύ άλλων, ο όμιλος προσβλέπει στα έργα διασύνδεσης μεγάλων μονάδων ΑΠΕ στην Κεντρική και στη Βόρεια Ευρώπη, στο έργο διασύνδεσης των ελληνικών νησιών, αλλά και στην ανάπτυξη που αναμένεται στην αγορά των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη διασύνδεση των νησιών, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ο ΑΔΜΗΕ επιταχύνει τις διαδικασίες με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίηση των έργων υποθαλάσσιας διασύνδεσης των ελληνικών νησιών, με πρώτη περίπτωση τη δεύτερη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Αναφορικά με την αγορά των ΗΠΑ, ο όμιλος αισιοδοξεί ότι τελικά οι ΗΠΑ και η Ευρώπη θα αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο, γιατί κάτι τέτοιο δεν συμφέρει κανέναν, κάτι που θα είναι και προς όφελος του ομίλου, ο οποίος προσφέρει προϊόντα που είτε δεν παράγονται στις ΗΠΑ, είτε η ζήτηση αυτών καλύπτεται κυρίως από εισαγωγές.

Σε ότι αφορά, τέλος, το μέτωπο των επενδύσεων, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου, φέτος οι επενδύσεις θα κυμανθούν γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ