Τίτλοι τέλους για την Cambridge Analytica

Η εταιρεία που μέσα σε λίγες μέρες έφερε τα πάνω κάτω στα κοινωνικό δίκτυα και αποτέλεσε την αφορμή για να συζητηθεί και να αντιμετωπιστεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά εκμεταλλεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα, ανακοίνωσε την άμεση παύση όλων των δραστηριοτήτων της. 

Η Cambridge Analytica ήρθε στο προσκήνιο ύστερα από αποκαλύψεις για χρήση των προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών που πήρε από το Facebook και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν όπως φαίνεται προκειμένου να επηρεαστεί το αμερικανικό εκλογικό σώμα υπέρ της εκλογής Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στη Βρετανία και είναι ε΄τοιμη να ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες πτώχευσης και στις ΗΠΑ.

Ο Νάιτζελ Όουκς, ιδρυτής του ομίλου SCL όπου υπάγεται η Cambridge Analytica, επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal ότι και οι δύο εταιρείες κλείνουν.

Η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η απόφαση ελήφθη επειδή οι εταιρείες χάνουν πελάτες και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυξανόμενα δικαστικά έξοδα από την έρευνα για την υπόθεση του Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ