UPS: Αύξηση καθαρών κερδών 15% και πωλήσεων 10% στο πρώτο τρίμηνο 2018

Η UPS ανακοίνωσε σήμερα ότι το πρώτο τρίμηνο του 2018 τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης, φτάνοντας το 1,166 δισ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη κινήθηκαν με διψήφιο ρυθμό αύξησης, τόσο όσον αφορά τις διεθνείς δραστηριότητες όσο και τους τομείς εφοδιαστικής αλυσίδας και εμπορευματικών μεταφορών.

“Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ισχυρή σε όλα τα επιχειρηματικά τμήματα, αντανακλώντας τη δύναμη των παγκόσμιων λύσεων της UPS και τις συνεχιζόμενες ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της UPS, David Abney (κεντρική φωτογραφία).

Ειδικότερα, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τα συνολικά έσοδα της UPS αυξήθηκαν κατά 10% στα 17,1 δισ. δολάρια, λόγω της έντονης ζήτησης για τις λύσεις της εταιρείας, ενώ το λειτουργικό κέρδος σημείωσε άνοδο κατά 15%.

Επίσης, τα έσοδα από τις εφοδιαστικές γραμμές και τα λειτουργικά κέρδη των εμπορευματικών αποστολών αυξήθηκαν κατά 14% και 16%, αντίστοιχα. Σε ότι αφορά ειδικότερα την αγορά των ΗΠΑ, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση εσόδων κατά 7,2%, καθώς οι εμπορευματικές αποστολές κατέγραψαν άνοδο 4,6% σε όγκο.

Σε ότι αφορά τις μέσες ημερήσιες εξαγωγές, σύμφωνα με την εταιρεία, αυξήθηκαν κατά 12%, με κυρίαρχες αγορές να αναδεικνύονται αυτές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τέλος, η UPS ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μερίσματα ανά μετοχή κατά σχεδόν 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, διανέμοντας συνολικά 840 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ