Η Εθνική Τράπεζα του Ντουμπάι υιοθετεί το blockchain για προστασία από τις απάτες

Η Εθνική Τράπεζα του Ντουμπάι (NBD), ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους στη Μέση Ανατολή σύμφωνα με τον όγκο περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται, έχει γίνει η πρώτη τράπεζα στην περιοχή που εφαρμόζει με επιτυχία την τεχνολογία Blockchain σε σύστημα ελέγχου επιταγών για την πρόληψη τραπεζικής απάτης.

Σύμφωνα με την Arabian Business, το σύστημα λειτουργεί μέσω της εκτύπωσης ενός μοναδικού κώδικα γρήγορης ανταπόκρισης (QR) σε κάθε έλεγχο και τοποθέτησης των αρχείων στο Blockchain. Η επονομαζόμενη τεχνολογία “Check Chain” έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στην αυθεντικότητα των εκδοθέντων επιταγών, καθώς και για τα πρότυπα ασφαλείας σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα των ΗΑΕ.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της NBD , η τράπεζα έχει καταγράψει περίπου ένα εκατομμύριο blockchain ελέγχους τον πρώτο μήνα της πιλοτικής ανάπτυξης της εφαρμογής, ενώ μετά την επιτυχημένη δοκιμή, η NBD αναζητά ευκαιρίες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας τραπεζικών συναλλαγών με blockchain και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΑΕ.

Ο Abdulla Qassem, διευθύνων σύμβουλος της ομάδας της NBD, σημείωσε τη σημασία της καινοτόμου ανάπτυξης τεχνολογίας και τόνισε ότι η τράπεζα NBD είναι η πρώτη τράπεζα που προσέφερε μια τέτοια υπηρεσία στην περιοχή. “Η Emirates NBD δεσμεύεται να διερευνήσει τις εμπορικές χρήσεις αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας. Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική φάση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναπτύξουμε το Check Chain στους πελάτες μας σε εθνικό επίπεδο, καθιστώντας την πρώτη τράπεζα στην περιοχή να προσφέρει αυτή την υπηρεσία”.

Τα ΗΑΕ, μαζί με την κύρια πόλη του Ντουμπάι, έχουν μια πολύ θετική στάση όσον αφορά την υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain. Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των ΗΑΕ και ο κυβερνήτης του Ντουμπάι ξεκίνησε την “Στρατηγική Blockhouse της Ε.Α.Ε. 2021”, με στόχο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ