EMEA Business Report: Αυτό είναι το TOP 10 του EMEAgr (Video)

Και αυτή την εβδομάδα το EMEAgr είναι εδώ μαζί σας, μέσω από το EMEATV, για το εβδομαδιαίο Business Report το οποίο  θα εστιάσει  στις επιλογές των αναγνωστών του EMEAgr και πως οι ίδιοι, εσείς δηλαδή, επιλέξατε να ενημερωθείτε μέσα από τις σελίδες του πόρταλ μας και τα κείμενα που έγραψαν και δημοσίευσαν οι συνεργάτες μας.

Το άνοιγμα, λοιπόν, γραφείων της Revolut, στην Αθήνα και η στελέχωση της τοπικής ομάδας αποτέλεσε το θέμα που κέντρισε το ενδιαφέρον των αναγνωστών του EMEAgr. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αποτελεί μια από τις καλύτερες αγορές της Revolut, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να “εκτοξευθεί” στα 1,4 δισ. δολάρια, με 60.000 χρήστες της δημοφιλούς FinTech Startup εταιρείας.

Στο αστερισμό της Startup επιχειρηματικότητας κινήθηκε και η δεύτερη, αλλά και η έβδομη επιλογή, των αναγνωστών του EMEAgr. Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες του πόρταλ μας θέλησαν να μάθουν πόσα χρήματα καταφέρουν να βγάζουν οι Έλληνες που μισθώνουν τα σπίτια τους μέσω της πλατφόρμας AIRBNB. Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά 1.370.000 επισκέπτες από 150 και πλέον χώρες ήρθαν το 2017 στην Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας βραχυπρόθεσμων μισθώσεων κατοικιών Airbnb, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Το AIRBNB – για άλλο λόγο ωστόσο – βρέθηκε στην έβδομη θέση του TOP 10 αυτής της εβδομάδας, καθώς όπως προέκυψε από σχετικές πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ , ακολουθώντας τακτικές μυστικών πρακτόρων και μεταμφιεσμένοι σε πελάτες, εντόπισαν 55 ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμίσθωναν τις κατοικίες τους στην πλατφόρμα του AIRBNB χωρίς να δηλώνουν τα αντίστοιχα εισοδήματα στην εφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την δράση των ελεγκτών της ΑΑΔΕ εντοπίστηκαν 55 ιδιοκτήτες οι οποίοι μετά από παράλληλο έλεγχο των φορολογικών τους δηλώσεων διαπιστώθηκε πως δεν δήλωναν τα εισοδήματα από την βραχυχρόνια μίσθωση, οι οποίοι ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για τον εντοπισμό της παρατυπίας τους. Από τους 55, οι 39 μετά τον εντοπισμό τους προχώρησαν σε οικειοθελή υποβολή 135 αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, με το συνολικό πρόσθετο εισόδημα που δηλώθηκε να προσεγγίζει τα 921.000 ευρώ, ενώ ο πρόσθετος φόρος που προέκυψε αγγίζει τα 200.000 ευρώ.

Για ακόμη μια εβδομάδα η πλατφόρμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ” προσέλκυσε το ενδιαφέρον των αναγνωστών του EMEAgr με αποτέλεσμα σχετικά θέματα να εντοπίζουμε, τόσο στην όσο και στην 5η θέση. Την περασμένη Τρίτη λοιπόν  οι ενδιαφερόμενοι από όλες τις περιφέρειες είχαν την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους για την ένταξη στο “Εξοικονομώ”, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας, η πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα.

Στην 5η θέση βρέθηκε το σχετικό θέμα που είχαμε δημοσιεύσει στις 8 Μαρτίου και αφορούσε τους όρους και τις παγίδες που κρύβει η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ” και εκείνες τις ημέρες είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και το κομμάτι της τεχνολογίας. Έτσι το ενδιαφέρον σας – στην 4η θέση – βρέθηκαν οι προσφορές της εταιρείας VODAFONE για τις συσκευές SAMSUNG S9 και SAMSUNG S9+.

Το θέμα των 120 δόσεων (που είχαμε δημοσιεύσεις στις αρχές Φεβρουαρίου) και πως μπορούν να εισαχθούν σε αυτό οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν σε εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία φαίνεται πως συνεχίζει να σας απασχολεί και βρέθηκε έτσι για την εβδομάδα αυτή στην 6η θέση του TOP 10.

Ένα θέμα της περασμένης εβδομάδας – αυτή την φορά – και συγκεκριμένα της παρουσίας του Mark Zuckerberg στην γερουσία και όσα μάθαμε από τις απαντήσεις του δισεκατομμυριούχου ο οποίος αμφισβητήθηκε σχετικά με τις διασφαλίσεις απορρήτου δεδομένων του Facebook μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Στην προτελευταία θέση του TOP 10 της εβδομάδας βρέθηκε το θέμα της εταιρείας Warply η οποία με βασικό άξονα την καινοτομία, σήμερα στέκεται όχι απλά με αξιώσεις, αλλά αποτελεί την πλέον καταξιωμένη λύση στα προγράμματα loyalty, εντός και εκτός συνόρων. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Δοξαράς, CEO  της Warply: “Αυτό που διακρίνει τη Warply και την τοποθετεί ηγέτιδα στον τομέα της, είναι το ότι έχει τεράστια εξειδίκευση στο κανάλι του mobile, καθώς όπως αναφέρει, η Warply αποτελεί τη μοναδική εταιρεία loyalty mobile first, ενώ παράλληλα διαθέτει μια καινοτόμα πλατφόρμα loyalty που προσφέρει και πολλές άλλες υπηρεσίες όπως ψηφιακές πληρωμές, κουπόνια, προσωποποιημένες επικοινωνίες κ.α.”

Στην τελευταία θέση, τέλος, βρέθηκε ο Joker του EMEA ο οποίος – όπως γράφει –  βρέθηκε στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης των fund που χρηματοδοτήθηκαν από το EquiFund στην οποία η επίσημη γλώσσα ήταν η αγγλική (στην Ελλάδα) με εξαίρεση την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού που έγινε στα Ελληνικά, αλλά και τον ελληνικό χαιρετισμό του Μάρκου Βερέμη που επεσήμανε πως η οδηγία που έλαβε ήταν να μιλήσει στα αγγλικά! Παράλληλα, όπως γράφει, στις οδηγίες που έδωσαν οι επιτελείς του Equifund, ήταν σαφής η εντολή της απουσίας οποιασδήποτε επαφής των στελεχών του με τα εγχώρια ΜΜΕ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ