Δάνειο 65 εκατ. ευρώ από την Commerzbank έλαβε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για επένδυση στα Οινόφυτα

Στην υπογραφή δανειακής σύμβασης ποσού 65 εκατ. ευρώ, διάρκειας 11 ετών, με την Commerzbank Aktiengesellschaft προχώρησε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής της μονάδας στα Οινόφυτα.

Το δάνειο έχει κάλυψη ECA από την EULER HERMES Aktiengesellschaft για λογαριασμό του Γερμανικού Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση της αγοράς και εγκατάστασης του νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill), στο εργοστάσιο της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η εγκατάσταση του τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου είναι μέρος του ευρύτερου επενδυτικού προγράμματος των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την επιχείρηση.

Σύμφωνα με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η επένδυση αυτή θα εξασφαλίσει τη θέση της εταιρείας ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη, καθώς της επιτρέπει να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, ενώ θέτει τις βάσεις για επέκταση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.

Η επένδυση αυτή υποστηρίζει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, αλλά επίσης εισάγει και την τελευταίας αιχμής τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, αυξάνει την ενεργειακή αποδοτικότητα και βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα γραμμή θερμού ελάστρου θα αρχίσει την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ