Η σύλληψη δύο αφροαμερικανών κλείνει 8.000 καταστήματα Starbucks για μια μέρα

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αφροαμερικανοί που περίμεναν ένα φίλο τους να έρθει στα Starbucks και δεν είχαν παραγγείλει συνελήφθησαν από την αστυνομία. Ο λόγος; σύμφωνα με τον διευθυντή του καταστήματος δεν είχαν παραγγείλει και έτσι κάλεσε την αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε. 

Το συμβάν πήρε φυσικά μεγάλες διαστάσεις και η εταιρεία αναγκάστηκε μέσω του διευθύνοντα συμβούλου της να προβεί σε δημόσια απολογία, ενώ ο διευθυντής του καταστήματος απολύθηκε. Επιπρόσθετα η εταιρεία θα κλείσει για μια μέρα 8.000 καταστήματα της προκειμένου να εκπαιδεύσει το προσωπικό της στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων  και να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους περιστατικά. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kevin Johnson υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον “Έχω περάσει τις τελευταίες μέρες στη Φιλαδέλφεια με την ομάδα μου ακούγοντας την κοινότητα, μαθαίνοντας τι κάναμε λάθος και τα βήματα που πρέπει να πάρουμε για να επανορθώσουμε. Υπόσχομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές των πρακτικών μας, για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά”.

Η απόφαση να κλείσει όλα τα εγχώρια καταστήματα και να παρέχει κατάρτιση υπογραμμίζει τη ζημιά που έχει δεχθεί η φήμη της Starbucks ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, που πωλεί καφέ δίκαιου εμπορίου και προωθεί τα καταστήματά της ως inclusive τόπο συνάντησης για όλους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία αποφασίζει να κλείσει τα καταστήματα της και να εκπαιδεύσει το προσωπικό, όμως ποτέ δεν έχει ξανασυμβεί για κάποιο σοβαρό περιστατικό όπως αυτό. Την τελευταία φορά 7.100 καταστήματα είχαν κλείσει για 3 ώρες, προκειμένου οι υπάλληλοι να μάθουν να φτιάχνουν τον τέλειο καφέ, ύστερα από μια πτώση των πωλήσεων της εταιρείας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ