Μαρκ Ζούκερμπεγκ: “Υπέκλεψαν και τα δικά μου δεδομένα”

Σε μια παραδοχή, όχι και τόσο τιμητική για τον ίδιον και την εταιρεία του, προχώρησε χθες, στη δεύτερη ημέρα που βρέθηκε απέναντι από τα μέλη του Κογκρέσου ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεγκ.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ανέφερε πως και τα δικά του προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Μ. Ζάκερμπεργκ, πάντως, υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί το Facebook, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένω και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν”.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Μ. Ζάκερμπεργκ είπε ότι “είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη”, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι “το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα”.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν διερωτήθηκε ωστόσο “πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ