Παίζουν με την φωτιά!

του Γιάννη Διονάτου

Δεν ξέρω αν κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν δει το ημερολόγιο, αλλά αισίως βρισκόμαστε στην 11η ημέρα του Απριλίου γεγονός που σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες θα “καλωσορίσουμε” (αν δεν το έχουμε κάνει ακόμη) την φετινή τουριστική σεζόν.

Τώρα μπορεί κάποιος να πει: “τι νέο μας λες ρε Διονάτε;”. Δεν λέω κάτι νέο, απλά αναφέρω το γεγονός θυμίζοντας παράλληλα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του τουρισμού στην πορεία της οικονομίας και πόσο έχει “ποντάρει” και η ίδια η κυβέρνηση στην καλή πορεία της φετινής σεζόν. Βεβαίως πολλά περισσότερα (με μεγάλο και προσωπικό κόστος) έχουν “ποντάρει” και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού οι οποίοι αν “στραβώσει” κάτι θα χάσουν πολλά αν όχι τα πάντα.

Και η προηγούμενη ερώτηση επανέρχεται: “τι νέο μας λες ρε Διονάτε;”.

Ίσως δεν σας λέω κάποιο νέο, αλλά αυτό που προσπαθώ να γράψω είναι πως στη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με την τουρκική προκλητικότητα και το κύμα εθνικισμού που έχει ξεσπάσει στη γειτονική χώρα και φυσικά με την “απειλή” ενός “θερμού”επεισοδίου το οποίο αν γίνει θα είναι καταστροφικό για την φετινή τουριστική σεζόν.

Για σκεφθείτε το. Βάλτε στη θέση τη δική σας έναν υποψήφιο τουρίστα, που σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα εφέτος και κατοικεί στις ΗΠΑ ή στη Βόρεια Ευρώπη.

Συμπερασματικά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει κάποιο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ