Παράθυρο εξαίρεσης του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο, ανοίγει ο δρόμος για το “Athens Alive” του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Παρά τον αρχικό σχεδιασμό, ο οποίος μάλιστα είχε συμφωνηθεί και με την Τρόικα, για ένταξη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) για την αξιοποίηση των ΔΕΚΟ, όπως όλα δείχνουν οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν στην εξουσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η παραμονή αυτή δίνει την δυνατότητα στο επενδυτικό σχήμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να προχωρήσει πιο εύκολα τις διαδικασίες για το project “Athens Alive”.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου “Τέλος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) θα μεταβιβασθεί στην Εταιρεία εφόσον μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία”, ωστόσο οι διαδικασίες αλλαγής του νομικού του καθεστώτος δεν έχουν και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, με την Τρόικα να δίνει το «πράσινο φως».

Είναι η πρώτη φορά από την στιγμή που εκδηλώθηκε επίσημα το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του επενδυτικού σχήματος που εκπροσωπεί για την εκμετάλλευση του χώρου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι, που υπάρχει μια γραπτή “βεβαίωση” για την εξέλιξη της πορείας των επενδυτικών διαπραγματεύσεων. 

Η κυβέρνηση θέλει την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σχεδίου, καθώς δεν θέλει να ορθώσει εμπόδια στο project, τα οποία εμπόδια θα ξεσηκώσουν τις αντιδράσεις των φίλων της ομάδας του Παναθηναϊκού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ