Θύμα hacker η Under Armour, κλάπηκαν τα δεδομένα 150 εκατ. χρηστών

Ένα νέο περιστατικό κλοπής προσωπικών δεδομένων είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης πως hackers “χτύπησαν” μια από τις θυγατρικές της, την MyFitnessPal και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα 150 εκατομμυρίων χρηστών. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας “Η Under Armour ειδοποιεί τους χρήστες της MyFitnessPal, την εφαρμογή της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της διατροφής, για ένα πρόβλημα ασφαλείας”. Η κλοπή των προσωπικών δεδομένων έγινε στο τέλος Φεβρουαρίου, όμως έγινε αντιληπτή από την MyFitnessPal μόλις πριν από 5 μέρες, στις 25 Μαρτίου. 

Τα δεδομένα που έβαλαν στο μάτι οι hackers περιλαμβάνουν ονόματα χρηστών, κωδικοί πρόσβασης, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και κωδικούς προστασίας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι hackers δεν απέκτησαν πρόσβαση σε πιο ευαίσθητα δεδομένα, όπως νούμερα κοινωνικής ασφάλισης, τραπεζικούς λογαριασμούς και στοιχεία ταυτότητας, καθώς αυτά φυλάσσονται σε διαφορετικό σημείο από αυτό που χτύπησαν οι hackers. 

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, η Under Armour προσέλαβε εταιρεία που ειδικεύεται σε ζητήματα κυβερνοασφάλειας ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές. Επίσης έχει προχωρήσει σε επικοινωνία με τους χρήστες της υπηρεσίας, καλώντας τους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους.

Στην αναγγελία της είδησης η μετοχή της εταιρείας δέχτηκε ένα ισχυρό κύμα πωλήσεων και στο κλείσιμο της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει κατά 3,14% στα 13,90 δολάρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ